29 April 2010

Sitter här men borde vara i sängen, men det blir inte av.

Har inte alls hänt så mycket idag som jag skrev tidigare idag så väntade jag på att mamma skulle komma hem från jobbet. Blev en promenad med hundarna runt Höglandssjön.. Jilla var helt i gasen, inte så ovanligt nu för tiden men iallafall. Mamma släppte Duxens koppel på ett ställe vet inte varför (skulle hon knyta skorna?) och Jilla var där fort som en iller och tog Duxens koppel (Händer ganska ofta) när hon springer fram till kopplet ser det ut som om hon skriker - Duxen är lös! Duxen är lös!
När mamma tog kopplet ville hon inte släppa utan nu var Duxen hennes... Efter ett tag släppte hon och hoppade på honom istället bet lite i skinnet och i öronen. Hon är mycket intresserad av att bita i andra hundars öron, hon är konstig min hund men jag älskar henne över allt annat iallafall!!!

Har ju inte skrivit om kursen i Tisdags.
Det är väldigt mycket repetition från valpkursen. Lite tråkigt ibland men bra att man får göra det med mer precision. Sen finns det vissa hundar som inte kan sakerna! Just nu är det sitt - ligg - stanna kvar som ska prentas in, Jilla kan det sedan länge tillbaka. Nästa vecka ska vi göra inkallning, känns lite skrämmande då jag fortfarande har bilderna kvar sedan valpkursen!!! För er som inte föjlde vår andra blogg så är det så att Jilla föddes utan broms och har aldrig fått en. Jag sprang iväg som kursledaren sa och hon höll kvar Jilla, jag satte mig på huk och ropade - Jilla hit! Varpå Jilla kommer i full kareta utan att bromsa så jag skriker - BROMSA! men hon har ju ingen broms så hon använder matte som krockkudde! Lite öm så tar jag Jilla och går tillbaka till de andra som står och skrattar för att jag skrek bromsa. Ni kanske förstår min oro! Hon vägde ju inte mer än kanske 20-25 då, nu är vi över 43 kg. Kommer att göra ont!

2008-08-1




29 April 2010

Motför igår så är den här dagen ganska seg. Jilla och jag sitter och väntar på att mamma ska komma hem från jobbet så vi kan följas åt på promenaden. Dåligt väder är det idag med så inga bilder blir det heller. Typiskt när man inte har något att göra!!! Har inatt blivit lite förkyld tror jag.

Imorgon är det sista April och jag har inget att göra! Hoppas det kommer upp något litet så man slipper sitta hemma hela kvällen. Hoppas alldeles lite sådär extra på en viss sak men det får vi se då!







28 April 2010

Inga bilder har knäppts varken idag eller igår även fast det har varit bra väder... Dåligt jag vet!
Men jag har gjort så mycket annat så det har liksom inte funnits tid förutom när solen har hunnit gå och lägga sig.
Var på stan med Ida igår, hon skulle köpa det sista innan resan! var ganska mycket saker som inte hade inhandlats. Men jag klagar inte! Alltid så roligt att träffa henne! Kommer att sakna Ida nu i två veckor.. :( Det var så roligt att söka upp det hon skulle ha så jag glömde att kolla efter det jag skulle köpa. Men jag har tid på mig att hitta det så det gör som inget!

Idag var jag upp ganska bra tid gick en promenad med Jilla på ungefär två timmar. Härligt väder men det blåste aningens så jag fick lite ont i nacken... Sen har jag både dammsugit och tvättat Alf. Han blev så smutisg i helgen. Borde dammsuga på mitt rum och hela övervåningen men det får bli imorgon är ensamen hemma då så.

Har bokat natt tåg ner till Västerås idag också! Längtar tills kursen är igång!




26 April

Då var en helg i Västerås till ändå! Har haft det hur bra som hels, som vanligt! :) Om en månad så blir det 10 resan ner dit på ett år. Känns som om jag kan vägen dit ner nu! ;)

Jaja ni vill väl veta hur det gick för Jilla och Jambo på utställningen och inte det jag bablar om... ;) Men ni får vänta på det en liten stund till! :p
Vi kom ner lagom till middagen i fredags blev en lugn kväll framför tv:n.
Lördagen bjöd på en del bilåkning, fika, mat, hundar och åter hundar. Anna kom förbi med sina två små söta pojkar så ett tag var det sex stycken Rottisar hemma hos Katta och Ove. Inget bråk och inga gruff, ganska häftigt!

Söndagen kom och med lite pirr i magen begav vi oss till ABB arena. Bedomningen börade kl 9 men eftersom det hade blivit domarändringar och ringändringar så var vi där i tid som vanligt!!! Hamnade bakom en snobbig tant som nog inte tyckte om våra "små" hundar. Hon fräste lite mot oss men vem bryr sig!? ;)
Vi väntade och väntade. Tillslut vid ca11,30 drog det roliga igång! Domaren var lite grinig (?) hanar åkte ut med blått band löpande. Tyvärr så var Jambo en av dem! Bara två av alla hanar fick Ck... Blev lite oroliga att Jilla inte skulle gå bra alls eftersom så många fick blått.

Lite mer vänta kom det och pirret och kissnödigheten var mycket påträngande kan jag lova!
In i ringen kom vi och vi gick mot sex stycken tikar. Bra antal lagom lång väntan på att alla ska bli kollade på.

Jilla blev iallafall Ukl Kv 1 Kk 1 Ck Bästa tik 3:a
Himmel och plättar vad glad jag var!!!!

Tillräckligt feminin långsträckt tik. Hund med ganska
bra propotioner. Bra halslängd. Markerad manke. Lite
mjuk rygglinje. Lång i länden. Bra benstomme. Tåarut fram.
Balanserade vinklar. Rör sig med bra steglängd. Has trång.
Lite lös i fronten.
- Domare: Jesper Andersson

Måste tacka Jeanette, Stefan och alla andra som satt och hejjade och gav bra råd när Jilla och jag var i ringen!!

Jilla min älskade Jilla

Jambo snygga Jambo

Draaaaa!

Se upp 100kg hund kommer!

Bilder på Jilla med rosetter kommer förmodligen imorgon!


...

Dagen börjar lida mot sitt slut, jag är trött och ska snart dra mig till sängen. Imorgon ska man ju upp tidigt! (Tidigt för mig) För att hinna ta en promenad med hundarna innan vi rullar ner mot Västerås! Ska bli kul att komma hemifrån.

Blev inte så mycket att göra idag som jag trodde. Hoppade över stan och mötet då både Ida och jag inte hade den tiden. Men vi ska träffas förhoppningsvis till veckan, hon åker ju till Thailand på onsdag nästa vecka och lämnar mig här  kalla Sverige (Inte det minsta avis). Sen så är Pauline i Sri Lanka, Annelie är fast i Australien och får inte komma hem förrens tidigast den 6:e. Pissigt är vad det är!

Nä nu ska jag gå och ta mig en kopp varmt härligt Te sen kallar sängen!


Kommer nog inte att uppdatera så jätte mycket när jag är i Västerås så ni får antingen följa oss på Facebook eller vänta tills vi kommer hem på Måndag eftermiddag/kväll!

 



 


Jilla den lille räkan!

Idag har Jilla tagit sitt första (O)frivilliga bad utomhus!!
Hade nog kunnat styrpa hunden där och då, mer än halva promenaden kvar och hon hoppar ner i ett vattenhål som tydligen var djupare än hon själv! Det enda jag tänkte på var inte vattensvans nu innan utställningen! Så jag fick improvisera lite. Tog min tjocktröja som jag hade och gjorde ett täcke över bakdelen... Nu hoppas vi på att det inte kommer någon vattensvans.

En blöt Jilla

Jilla i min tröja

Här är Jilla förra veckan när hon inte fick bli smutsig!!!
Jilla i leran

Hoppas att alla vet även om jag inte skriver på bilderna att det är jag som äger rätten till alla bilderna enligt copyright lagen, om inte annat skrivs.
Vill ni låna bilder fråga!


22 April 2010

Sitter här och väntar på att mamsen ska ringa så jag kan åka upp till mormor med lille Ålga! (Morfars bil) Jag är duktig på det där med att hitta på namn till våra bilar! :)

Idag är en sån där dag då man tänker "Hur i hela h*lsike ska jag hinna allt?" Det händer saker hela tiden kan jag lova. Upp till mormor, ut med hundarna, klippa klor, handla, packa, stan, möte, bada Jilla (?) m.m. Har redan hunnit snabb städa Ålga så vi vågar ge tillbaka henne!


21 April 2010

Vilken dag! En sån dag!

Började dagen med en promenad med hundarna ner på golfbanan. Tänkte att där kanske det inte är så jätte blött så dom inte blir så skitiga. Riktigt dum tanke av mig där!!! Skitigt och äckligt var det. Sen har vi ju Jilla som älskar att sno Duxens leksak så att det blir Race gemon vatten pölar, diken, gegga m.m. Och inte bara en vända utan ju fler desto bättre!

Dagen rullade på och mamma och jag hamnade på stan! Köpte några Linnen men ska in och köpa fler imorgon. :) Ska träffa Ida en sväng på stan så då blir det fler linnen. Vi ska även till UH (Mysigaste fika stället i stan) där vi ska träffa ett Korpen lag som vi (kanske) ska börja spela med. Funderar fortfarande på om jag verkligen kan spela med mitt knä. Men å andra sidan varför inte? Det bästa/värsta som kan hända är att det pajjar helt och jag får operera mig! (Som jag har väntat på i snart 6år)

Jilla


19 April 2010

Missat att skriva en dag och nu har man mycket att skriva om! Måste bara skärpa mig.

Igår var jag iallafall på Isgalan med mina två små systrar, faktiskt riktigt kul att titta på alla som åker omkring
på isen. Alla är så duktiga! Sanna den mista systern (5år) tyckte att det var aldeles för länge och därför så
"sket" hon i det sista och somnade där hon satt. Så söt!
Efter det blev det Sibylla med de små. Gick bra det med! :)
Therese, jag och Sanna  2008-06-05
Visste ni att samma dag som jag tog studenten föddes Jilla?

Idag har vi inte gjort så mycket. Gick på en kort promenad med Jilla vid Lunch tid. Gick sedan en längre
när mamma hade kommit hem från jobbet. Jilla är så jobbig nu när det blåser ute, hon ska jaga alla löven som flyger omkring backen... Så jag flyger i kopplet lite nu och då! :(
Har idag även anmält både Jilla och Jambo till utställningarna i Timrå Härnösand 8-9 Maj. Ska bli kul! Sista utställningarna som dom kommer att gå i Unghundsklass! Pirrigt!

Imorgon så är det kurs igen och jag längtar så mycket!! Äntligen ska jag få köra skiten ur Jilla så hon ligger som en padda på golvet efteråt! :) 


Utställning idag

Har för någon timme sedan kommit hem från utställning här i Övik
Var riktigt trevligt utom att jag frös lite. Att jag aldrig kan lära mig att
klä på mig lite mer!!!

Som vanligt var vi där tidigt och fick sitta och vänta ett riktigt tag innan det var vår tur.
Jambo började av våra hundar, första gången han ställdes sedan han var 5 månader. Riktigt pirrigt!
Han slutade iallafall som 1 Kv och 2 Kk med en riktigt bra kritik.

Sen var det Jillans tur. In i ringen och först skulle vi springa. 6 ungtikar var med, ganska lagom många.
Alla var nästan lika stora och det kändes ju bra.
Jilla slutade som 1Kv 3Kk.
Jag är jätte glad för det men det kändes lite surt när domaren kommer fram och säger att hon ville sätta Jilla
som etta men pga hennes kutrygg så kände hon att hon inte kunde! Hon sa även att det nog
kommer att växa bort...

Välskuret huvud med harmoniska uttryck,
Välburna öron, utmärkt ögonfärg och form,
mycket bra nosparti, som helhet en välutvecklad
front, bra benstomme, tåvid, lång i länden,
i stående något kohasig, skulle ha mera knävinkel,
rör sig bra fram, behöver få mer kraft bak,
Välvisad.

- Domare: Yvonne Brink 

Jilla

Efter utställningen åkte vi för att knäppa några syskonbilder.
Ni som känner till dessa hundar kan ju försöka list ut vem som är
Jazza och vilken som är Jilla.
(Svaret finns om ni drar pilen över bilden)


Jazza, Jambo och Jilla

Jilla, Jambo och Jazza

Always And Forever!

Jazza och Jambo

Jazza, Jambo och Jilla


Allmänlydnad

Kom på det att jag inte har berättat om hur det var på Jillas första allmänlydnads kurs i tisdags.
Eftersom det var första gången så blev det inte så jätte mycket träning utan mer att vi skulle lära känna varandra, instruktörerna och varandras hundar. Det är iallafall 8st ekipage (Vissa kommer både husse och matte) men 8 hundar är det. Vissa av dem har jobbiga historier i bagaget men det är roligt att dom inte stannar inne för det.
En hund skäller väldigt mycket, inte bara på hundar utan människor och allt som kommer dennes väg. En hund hade blivit misshandlad i sitt förra hem och därför väldigt rädd och tillbakadragen. En var aggresiv mot män såg inte så mycket av det faktiskt. Sen har vi ju Jilla och hon är ju som hon är. ;) Ja en salig blandning!
Alla hundar var av olika raser och det känns kul att det är så man lär sig så mycket av de andra raserna.
Rottweiler, Dobermann, Pudel, Alaskan Husky, Border Collie, Landseer, Schäfer och Eurasier.

När jag skulle berätta om mig och Jilla så berättade jag lite om OCD:n och sånt, jag höll nästan inte på att hålla tårarna borta. Det är så jobbigt att prata om, men dom måste ju få veta! Jag vill att folk ska veta, det är inget jag skäms över så folk ska veta, men att berätta om det gör ont! Sen att jag blir röd som en tomat och att hjärtat slår i 300knyck det är en annan sak...

Ska bli kul att komma dit nästa vecka och verkligen få jobba och göra Jilla trött i huvudet! *tummen upp*

Always And Forever


Skit gris!

Nu är det sånna där dagar igen! Som det inte händer sådär mycket.
Känns så dumt att skriva om saker som inte är "intressanta".

Jaja Jilla har iallafall gått in helt och fullt att hon ska inte vara ren längre. Det är typ som om hon vet att
hon inte får bli smutsig och därför gör hon allt för stt bli det. Det är race genom vattnet som rinner
i alla diken. Det är brottnings matcher med Duxen i smutisg snö å ju mer Duxen dregglar desto bättre
tycker hon! Jag blir så less!!! Måste bada henne idag med, men inte hela henne tänker bara ta undermagen och benen. Idag har vi också klippt klor ska borsta henne innan vi går in i badet. Hoppas det inte blir lika blött som sist! *Håller tummarna*

Imorgon är det som sagt utställning och jag hoopas att Jilla får en bra kritik sen så skiter jag i hur det går
eller det gör man ju inte hoppas ju att det ska gå bra. Men gör det inte det och hon får en bra kritik kan man ju vara glad iallafall! Förstår ni? Dålig förklaring kanske men.
 
Maj 2009


Klippt

Klippte ju håret igår! Blev ingen sidecut denna gången men nästa.. ;)
Kändes som att jag ville bo hemma ett tag till och inte bli utkastad på gatan! ;) Skämta
Men Mia min frisör hade också tänkt på att göra en sidecut på mig men när hon hörde vad mamma
sagt så sa vi att vi tar det nästa gång så jag hinner övertala mamma! :)
Iallafall så blev det 13cm mindre hår på mitt huvud så en liten förändring blev det! Känns väldigt
anorlunda att vara "korthårig" måste jag erkänna!
Men gjort är gjort och det växer ju ut!
Jag är inte alls missnöjd om det låter så bara lite ovan!
Kanske kommer det in en blid senare man vet aldrig!


14 April 2010

Ännu en dag med riktigt bra väder and we love it!
Jilla och jag började dagen med att ta en lång promenad, mysigt utom att hon blir så otroligt skitig ute nu!!!
När vi kom hem så var det bara att kasta henne i badkaret och tvätta. Shampoo x2 och balsam!
En riktig utställnings tvätt! Inte många dagar kvar nu! Ska bli kul!
Imorogn blir det klippa klor och borsta bort massa hår.
Men i badet kunde hon hålla sig för att skaka på sig tror ni? Nej nej!
Två tre gånger skakade hon på sig så jag tror att vi var ungefär lika blöta båda två!!!
Jag har ingen aning om hur jag ska hålla henne ren tills på Lördag och ännu mindre tills nästa Söndag! Känns svårt:S

Fick PM:et till utställningen i Västerås nästa helg idag. 1501 hundar anmälda! Mycket. 37 Rottweilers ska ställas på söndag. Ska bli kul att se hur det går!
Pillis kommer alltid att vara finast i mina ögon men undrar om någon annan också tycker det!

Just nu står Pillis i fönstret och tittat på fåglar (?) Något intressant är det iallafall.

 
Förra gången Jilla badade!


Tatueringar

Gud så jag är sugen på att göra fler tatueringar!
Har varit sugen lääänge nu men så här sugen har jag nog inte varit.
Jag kan inte titta på tatueringsprogram för jag blir ännu mer sugen.
Och det blir inte bättre av att en av tatuerarna i stan har 50% rabbat på alla tatueringar
fram till i Juni eller Juli kommer inte ihåg.
Men jag måste välan vänta till efter sommaren och tills jag har lite mer pengar! :(
Men bli inte förvånade om jag bara en dag visar upp en ny!

JAG VILL HA JILLA FÖREVIGAD PÅ MIN KROPP NUNUNU!

Mina två som redan finns!
  


"Alf"

Fjärde inlägget på en dag! REKORD!
Fick nyss en uppdatering från mamma hon är nu i Ärlandsbro och snart hemma med
"Alf" som jag tror att jag ska döpa honom till! Kan berätta lite om Alf
han är en två årig (2008) Volkswagen Passat. Som kommer ifrån Fjollträsk. Han är
metallic blå med fyrhjulsdrift! Han kommer att trivas på vår uppfart! ;)


Klipp klipp

Imorgon ska jag till Mia min otroligt härliga frisör.
Hon är den frisören jag litar allra allra mest på! Även om hon bara har arbetat som frisör i ca 1 år
så vet hon hur jag vill ha det! Jag lärde känna Mia ca 1 vecka innan vi skulle börja 0:an (heter det så?) på lågstadiet, sen har vi följt varandra hela vägen genom mellanstadiet, högstadiet och sen även gymnasiet!

Men nu är det ju bara att komma på hur jag vill ha håret... Inte det lättaste!
Ska jag satsa och göra något crazy som jag vill, Sidecut (inte riktigt som på bilden men nästan) och få en mamma och en mormor som inte alls tycker det var någon bra idé eller ska jag köra på det gammla vanliga men med lite mer nytt!? Måste snacka med Mia imorgon och se vad hon tycker..
Kommer nog inte våga göra en Sidecut så feg som jag är, lovar att jag kommer hem med min vanliga frisyr!


Mera Sol

Nu har Jillan och jag varit på en långpromenad i det otroligt härliga vädret!
Har nyss kommit in från att ha suttit ute på altanen, vill sitta mer men det kom visst ett hus ivägen.
Inte lika skönt att sitta i skuggan! :S Sätter mig kanske på min bakong lite senare när solen har kommit runt!

Jilla har fått äta på märgben och lekt med isbitar som jag hade lagt ner i vattenskålen. Allt detta gjordes på altanen det med. Tror inte mamma skulle vara helt överlycklig om Jillan hade ätit benet inne! ;)

Mamma har ringt ett antal gånger från Fjollträsk nu och har varit helt lyrisk!
Vi får se vad det är för bil hon kommer hem med. Både Björn och jag har sagt att
hon ska köpa den hon själv tycker mest om och inte tänka på någon annan. Så vi ser väl!
Har mina små aningar om vad det kommer att vara för något som ska bosätta sig på våran infart!

Imorse när jag satt här så var det en lite/stor fågel av okänd art som höll på att bygga två rum och kök
ovanför fönstret här inne (Ni vet det Jilla brukar titta ut genom?)
Skickade ett sms till mamma
Jag: Det är en fågel som håller på att bygga två rum och kök ovanför darafönstret!
Mamma: Inte sörre.
Jag: Ska säga det till han!
Jag: Nu jävlar kastar han ut inredningen också! :@

Så låter mammas och mina konvensationer. Väldigt mogna! :)
Öland 2006


Måndag den 12 April 10,10

Solen skiner idag med. Tror att mitt dåliga humör kommer att vara som bortblåst
inom en snar framtid. Nu ska vi bara ta lite frukost och komma på var Jilla och jag ska ta promenaden idag!
 
Mamma och Jocke är påväg ner till Stockholm för att titta på en bil. Hoppas dom kommer hem med en också!
Annars får vi nog gå ner till Västerås vecka 16...


Sol, sol, strålande sol!

Snabb skriver här innan maten är klar!
Idag blir det grillat för första gången iår! Halleluja moment!
Till det blir de friterade pommes och mammas hemma gjorda kantarellsås...
Sen har jag gjort en sallad men det är ju inget speciellt så
Man börjar bli lite hungrig nu måste jag säga!

Har suttit ute på våran stora altan idag coh njutit av det underbara vädret vi har.
Satt faktiskt och pluggade lite, länge sedan man gjorde det!

Återkommer kanske ikväll med något..Om jag kommer på något intressant vill säga!


Töörlördag

Sitter här och är så in i bomben rastlös och inget finns det att göra...
Har missat alla filmer som är ikväll, alla har börjat och det är inte kul att bara titta på hälften.
Jag tänker inte gå och lägga mig! Känner mig som en tjurig liten unge.

Har idag varit och träffat Lille prinsen! (Monikas barnbarn)
Så otroligt liten och så otroligt söt!!!
Knäppte några bilder på honom men kommer inte lägga ut dem här..
Knäppte på Jilla och Jambo och dom kommer jag publicera här lite längre ner. ;)
Vad har hänt mer denna töriga lördag? Inte mycket måste jag erkänna!

Jambo   Bus   Jilla och Jambo

Jambo och Jilla   Kom igen då!   Snygga som få!


Linda funderar!

Såg på programmet Aschberg i tisdags kväll på tv8play.se. Det handlade om kamphundar, vad annars? Det var fem personer inbjudna blandandra Fredrik Steen. Tänkte pressentera personerna lite snabbt för er som inte sett det.

Man nr 1: Medelålders man med starka åsikter om att ingen hundras ska förbjudas. Ägde själv en Amstaff blandning (Tror Rottweiler var med också) Han tycker även att hundar inte ska gå i koppel och därför gick hans hund alltid lös! Med andra ord så skulle det inte vara några regler alls.

Man nr 2: Politiker från Norrköpingslän (?) Vill att hundar ska kategoriseras från A-D. Där A är hundar som man inte ska få ha som sällskapshundar utan till typ polisiärt, vaktarbete m.m. och där D är övriga hundar… Han hade ett dokument ute på internet om detta förr men har nu tagit bort det. Han kunde tyvärr inte så mycket om raser och det syntes även i hans dokument ute på internet. (Kanske därför det inte finns kvar?)

Grupp A skall förbjudas
Grupp B kan anses som farliga
Grupp C är inte lika farliga
Grupp D övriga hundar

Kvinna nr 1: Uppfödare av mindre ras som citerar F Steen ”verkade som hon ville förbjuda allt och allting”. Hon tyckte att av SKK´s ca 320 raser så skulle minst 20 av dem förbjudas!

Kvinna nr 2: Kvinna som ägde en Rottweiler och en American pitbull (?) utbildad beteendevetare inom sologi (?) och ville inte ha något förbud. Hon tog även upp att det har funnits ett förbud i Sverige för vissa raser (1994-1997) och tyckte att det har bara fått dessa raser att bli mer populära.

F Steen behöver jag kanske inte pressentera så otroligt mycket.

Jag tycker att dessa debatt program alltid går överstyr och är ganska pinsamma. Man får aldrig prata till punkt och pga det så blir det ännu mer missförstånd… Jag tycker själv att F Steen och kvinna nr 2 hade den bästa synen på det här med förbud. Det var lite som såhär att en seriös uppfödare av ta Amstaff säljer sällan sina renrasiga hundar till en Oseriös person. Självklart kan det hända människan är bra på att ljuga! Men den seriösa uppfödaren har ofta koll på vad man gör med sin hund osv. Men om du köper en hund från en oseriös uppfödare och är oseriös själv så är det större risk att en hund ”går fel väg” och blir aggressiv.


Kvinna nr 1 var väldigt emot att man nr 1 hade sin hund lös och att hon var väldigt rädd att den skulle komma fram till hennes hundar. Hundar ska vara i koppel tycker hon. En hund ska enligt mig vara kopplad när man möter människor med eller utan hund. Spelar ingen roll hur dresserad din hund är! Det är vanligt hyfs i mina ögon. Tillbaka till kvinnan hon tycket ju som sagt att han kunde ha kopplat hunden när den kommer in i en inspelningssal. Men under programmet är det hon som inte har koll på vad hennes hundar gör. Det slutar med att hennes ena hund är på andra sidan soffan och snusar på man nr 1:s hund. Konstigt tycker jag, han ska inte få ha sin hund lös men hennes får vandra runt bäst den vill!

Nu har jag skrivit av mig och hoppas att jag inte har klivit på någons tår!


...

Sitter nu och knåpar på ett av de två längre inläggen som jag tänker skriva.
Vet inte om det kommer att komma upp ikväll eller om jag väntar och finslipar tills imorgon!

Om jag tror rätt så kommer det nog bli missförsånd och att folk kommer att tycka jag är knäpp
men det är vad jag tycker och så får det vara.


Flum Linda

Har gjort en ny kategori som heter "osteochondros" där ligger nu Min berättelse om hur vår tid var
ni som har läst vet vad jag menar. Ni som inte Läs den!!!

Har kommit på två långa inlägg som jag ska kladda ner här men dom kommer nog inte så snabbt. Håll till tåls!
Jag är inte så snabb som vissa av er vet! ;)
Tog mig två månader att publicera osteochondros berättelsen så. :) Ska försöka att göra det lite snabbare!
Är hemma ensamen imorgon och på fredag så man kanske kan få någon tid att skriva dem då.
Ska börja lite nu också men jag vet inte på vilken av dem! :S Ser väl!


Jilla och Jambo 


Jag är med och tävlar!


”Jag tävlar om en valfri canvas med eget motiv till ett värde av 600 :- med fri frakt från Canvastavlan.se hos
Carolina – var med och tävla du också!”

 


6 April 2010

Har inte så jätte mycket att skriva om idag men ska testa iallafall.
Jilla gillar mer och mer att springa på promenaderna men jag vet inte hur mycket och ofta jag vågar göra det.
Något förslag??? kanske man ska sriva till Stefan
Hon är ju som sagt inte röntgad ännu. Men det är inte långa spring pass och det går inte fort.

Skrev i ett inlägg för någon vecka sedan att Jilla spydde på nätterna och att jag trodde att det var en tennisboll. (läs inlägget HÄR!)
Var ute och plockade upp bajs på tomten för det som göms i snö kommer upp i tö!! Hittade då en bit av vad jag trodde var en tennisboll, men det var en gummi boll som Jilla fick på en av sina utställningar som liten. En liten blå boll men mjuka taggar... Tror att taggarna var där för att hon tappade tänderna och det var skönt att tugga på. Som små barn som får sina första tänder typ!
Nu vet vi vad det var och behöver inte tänka på det något mer! *Tummen upp*

2008-09-11


Fjärde April tvåtusentio

Söndag idag och inte tusan sak det vara någon Johan Falk ikväll inte. Jävla Bingolotto!
Idag har det varit helt underbart väder ute, så Jilla och jag traskade iväg på en promenad i ganska högt tempo men Jilla ville gå snabbare så det slutade med att jag joggade bredvid henne. Kul tyckte hon! Joggade inge långt alls kanske 300-400m på en grusväg. Men hon blev trött och det tackar jag för!!! :D

När vi kom hem så ville Jilla leka på tomten och det fick hon göra. Morrandes hoppade hon runt om mig och ville att jag skulle vara med och leka. Efter ett tag kom grannarna ut med deras dotter, dom skulle på en promenad. Dottern tycket att det skulle vara kul att hoppa i vattenpölarna så det gjorde hon och vem tror ni inte var sen på att hänga på? Jo ni tänker rätt JILLA! Vatten hunden nr 1! 
Fick tag på henne innan hon blev allt för blöt och gick in.

Har hunnit vara uppe hos mormor på middag också mysigt och gott!


Dagen efter...

Satt och skrev ett inlägg nyss men klantig som man är så sparade jag det inte innan jag gick vidare så nu måste vi skriva ett nytt! Bara att börja skriva...

Att man har blivit så otroligt gammal att man inte kan vara ute en kväll utan att
vara helt död dagen efter! Det blev inte så mycket sömn men man måste väl
kunna klara av en natt med mindre sömn?
Kvällen var iallafall mycket bra, trevliga människor, bra musik och mycket skratt
Var in på Harry´s och där träffade jag mycket folk som man inte har träffat på hur länge som helst,
riktigt roligt! :) Att man fick gå före kön in var ju också ett +. *tummen upp* Harry´s är riktigt trevligt faktiskt!
Några av dom som var ut igår ska ut ikväll med och vill att jag ska följa med men jag vet inte
lär väl somna... Eller man kanske kan köra!

Ska ut med Jilla nu iallafall så man kanske vaknar till lite. Ska skriva ett lite längre inlägg senare idag om jag inte somnar... Håll till tåls! ;)

Jilla och jag 5/8 2008


...

Nu så är det lång fredag men jag tycker inte att den verkar vara så jätte lång.
Har inte hunnit så mycket har varit ute med hundarna en sväng. Rensat lite bajs
från tomten Sett lite tv nu håller jag på att packa så jag ska dra mig till
Ida för att parta hela natten lång!! ;)

Ida och jag 2007


Funderar på att skriva ett längre inlägg imorgon om lite tankar jag har och så men vi får se hur det blir
ska läsa lite böcker imorgon också så man inte är helt ute och cyklar när utbildningen börjar. Ska ju antagligen gå med folk som redan vet mycket mer än vad jag vet typ Veterinärer. 


Jo just det jag har inte Grattat Monika som i måndags blev Mormor för första gången!!
GRATTIS extra mamma!

Blomma


Låt mig pressentera...

...min nya bästa vän!


KLOCKAN!
Klockan

Fick denna underbara sötsak i födelsedags pressent!
Men eftersom jag fick en annan färg så har jag bytt och inte fått
den förrens igår eftermiddag. Det är en mycket efftertraktad sak det här
eller den här färgen iallafall.
Bara en affär i hela Norrland hade dom och dom hade bara två kvar!!!
Dom ville inte ge mig en av dom först men den snälla tjejen på
Ur&penn kämpade till sig den!
Det tackar jag för! :)


LångTorsdag

Grått idag, men vad gör det? Hundarna ska ut iallafall! Ut gick vi och blött om fötterna blev det... :(
Gick runt båda Höglandssjöarna (ca7,5km) mysigt, blåste inte så mycket och Jilla gick faktiskt ganska fint där bredvid mig. Hon fick vara lite lös och då var det "mördar råttan" som kom fram. Duxen tyckte att hon var dryg!

I övrigt så har det  varit en slapp dag, lite som en Lång fredag fast det bara är skärtorsdag. Långfredagen kommer inte att bli lång och tråkig för då drar Ida och jag ut på krogen och skakar rumpan! ;)

På tal om påsk och sånt så sägs det att jag föddes på Skärtorsdagen. Hemska tanke! Jag som inte tycker om alla sånna här högtider. Halloween, Jul, påsk! Har aldrig tyckt om att klä ut mig, men det har kanske med att jag föddes då jag föddes!? När jag var liten klädde jag ut mig EN gång till påskkärring men aldrig mer.
På Halloween partyn har jag nog aldrig klätt ut mig heller. Huvva hemska tanke!


RSS 2.0