Svensk SegrarUtställning 15-16-17/6

Har tagit mig lång tid att skriva om SSU helgen i Södertälje. Men nu ska jag sskriva lite.
 
Vi började tidigt på fredags morgonen med att åka lite bil ner till Sundsvall och Alkett´s för att packa in oss i deras bil och åka vidare. Fyra rottisar, tre människor och en husvagn. :)
Startade tidigt för att ta oss förbi Stockholm innan alla skulle hem till sina fredags mys men vi han liksom inte. Hamnade mitt i sniglandet. Där kom man fram till varför man INTE vill bo i Sthlm.
Väl framme så packades förtältet upp i en hiskelig fart (inga nybörjare där inte) Hundar rastades och området inspekterades. Det hälsades på gammla och nya ansikten. Middag intogs och kvällen började bli ganska sen eller inte sen men med en tidig morgon så var det dags att sova.
Kl 7 på lördagsmorgonen ringde klockan och vi klev upp rastade och matade hundar, matade oss själva också. Valparna skulle starta kl 10 så vi hade ganska mycket tid att kolla på Lydnaden som pågick. 18 ekipage i 1:an.
Men sen drog allt igång och även regnet. :( Valpklass 1 (4-6månader) började både tikar och hanar. Sen var det vi 8 valpar och in med Attack först och Julle efter. Intressant med bröderna efter varandra. Dom bedömdes en och en och inget godis i ringen så dubbel handling var grejen. Julle ställde sig bra för att inte testat det förr. In i ringen igen när alla var klar och springa lite. Julle tyckte vid ett tillfälle att det var så tråkigt så han tog ett galopp skutt och bet Attack i svansen som han gör med Jilla. Pinsamt! Men tror inte att domaren såg det. Domaren började ropa upp nummer och jag hör 13 långt bak men går det han pekar och blir inte tillbaka visad så jag måste ju gjort rätt. Vi springer lite till och jag fick väldigt bra hjälp från utsidan ringen hur vi ska springa, vad jag ska ändra eller att det såg bra ut. :) Domaren flyttar en hund till bakom mig och jag ser att det är Attack, sen stannar han oss! Säger att ni har säkert fattat att såhär blir placeringen. Kommer fram till mig och berättar varför Julle placerade sig som etta. Han sa att Julle var hans favorit från det att dom klev in i ringen, pratade om hans huvud, rygg, vinklar m.m. Vi gick till vår plats och sen kommer även Jeanette med Attack och vi kramas. Där och då hade jag inte alls fattat att Julle vann, tog ganska lång tid innan huvudet hann ikapp vad som hänt.
Hela dagen hade regnet vräkt ner så vi gick till husvagnen och "vilade" i två timmar men när vi vaknade så hade det slutat att regna och vi började göra oss klara för att gå på festen som var på kvällen. Strålande sol, god mat, härligt folk. En kväll att minnas!
Vi avslutade kvällen ganska tidigt då vi skulle upp tidigt dagen därpå också. Och tyckte man på lördagen att det kan inte regna värre än det gjorde då så hade vi otroligt FEL. Söndagen öste det ner ännu mer och när man trodde det absolut inte kunde regna mer så regnade det aningens mer. Snygga tanten Tekla ställdes i veteran tikar och placerade sig som 2:a. 11 snart 12 år gammal! Snyggaste Glöder som dagen innan placerade sig som 2:a i Lydnadsklass 1 ställdes i öppenklass och blev 2:a där med. Stort Grattis Angelica!
 
Men lagom till Öppenklass tikar så upphörde regnet. Jeanette och Julles mamma Avril äntrade ringen och efter allt regn så var gräset otroligt svårsprunget. Jag fick hoppa in och springa något varv med henne för man orkade verkligen inte springa allt själv även om man ändrade tempo från gång till trav och tillbaka igen. När det var dags för placering som kom Leif som har fött upp Avril och delade springningen med Jeanette. Så jag stod utanför och hejjade på Norrlands hundarna. Ropade till Angelica att om hon blev trött så skulle hon säga till så kunde jag springa med Glänsa ist. efter något varv så ropar hon ta henne. Och jag in och börjar springa orkar precis hålla ett jämt tempo i två varv sen fick Katharina ta över. Fem tikar kvar och både Avril och Glänsa är kvar i ringen. Domaren byter plats på Avril och Glänsa så det hela slutade med att Avril blev 3:a och Glänsa 2:a. Grattis!
En lång resa hem hade vi kvar så vi bytte bara om lite snabbt kissade hundar för att sedan hoppa in i bilen och styra hemmåt.
 
En underbar helg som jag verkligen hoppas jag får uppleva fler år. Men då måste vi i Rottis sverige agera då antalet anmälningar bara går neråt. :(
 
 
 

12 Juni 2012

Otroligt så tyst det är här!
Jag skyller på att sommaren är "här"! Eller borde vara här.
Solen skiner men det är inte alls särskilt varmt kan jag lova.

Helgen som var spenderades nere i härliga Västerås, men allt vad det innebär. 5 rottisar som kamperade ihop en hel helg utan särskilt mycket gruff. Julle var väl den som försökte starta något bus men ingen annan var på. Liten Julle fick träffa en av sina halv syrror och även en halv moster till. Vi hann med lite shopping och ett besök på bästa ReDog. Mycket har hänt där inne sen man var där sist. Ett år sedan! Egentligen skulle man behöva vara där en gång i månaden för studie besök men det går ju inte. Så man får beundras över allt dom gör där när man kommer förbi. :)
Sista jobbardagen innan "semester" är det idag också. Är ledig i 2veckor sen går jag på ett riktigt schema och inte under upplärning. :)
På fredag styr jag bilen mot söder igen för att packa in mig i bilen med Jeanette och alla där för vidare färd mot Södertälje och SSU! Julle ska ställas på lördagen och sen ska jag bara njuta av att titta på alla snygga hundar hela söndagen låång! Om man inte måste hoppa in och ställa någon stilig vovve!? :)

Nu börjar lunchen lida mot sitt slut sen är det bara 3timmar kvar. :)


5 Juni

Idag är ingen vanlig dag!
Nej det är ingen vanlig dag för det är Jillas FÖDELSEDAG Hurra hurra hurra!

Yes för 4år sedan kl 10,50 föddes min älskade Jilla. :)
Kan verkligen inte förklara vad den hunden betyder för mig. Hon är mitt allt, hon är den som verkligen betyder något.  Hon är mitt liv, min sol!
Vad jag älskar denna hunden.
Att man för tre år sedan inte visste om hon ens skulle bli 4år känns idag så långt borta.


Vill gratta alla Jillas syskon idag också! :)

2008-08-05   Jamo, Jilla och Jambo   Min tatuering till Jilla
Mattes <3   Älskade Jilla.  Inte utan min pipis...   2008-08-1
Jilla, Jambo och Jazza      Kan inget annat än att ÄLSKA denna varelse!
image description   Älskar bilden!!!  





1 Juni 2012

Lika aktiv här som jag är på hemsidan känner jag.
Känns som att dagarna bara rullar utan att men gör något speciellt alls. Jobbar, går men Jilla, tränar någon gång och sover. Men nästa vecka jobbar jag bara måndag och tisdag. Så det känns bra! På torsdag åker vi ner till Västerås och hälsar på alla dom sköna människorna. :)
Och helgen därpå blir det Södertälje och SSU.
Första juni är det idag också sommaren är här men inte fan är det någon värme.

Måste vidare på jobbet nu lunchen är slut!


RSS 2.0