2014-02-11

I onsdags åkte jag, Jilla och Niclas upp till familjens stuga i Åre. Underbara plats!!
Ja jag åkte ju då inte upp för att slappa, åka skidor och ta det lugnt. Nope jag åkte för att öka på mina "titlar" på mitt namn. ;) Hundsimsinstruktör för att vara exakt genom svenska fysioterapiskolan
Jag som är ganska blyg och gör helst inte saker ensam utan någon som jag känner hann ändra mig många gånger på de 1,6milen som var mellan stuga och Åre hundrehab där utbildningen var. Men fram kom jag även fast det var många fjärilar i magen. Men direkt när jag kommer in i lokalen kommer Frida fram till mig, tar i hand och allt kändes bättre. Första dagen feber fri på fyra dagar så drog vi igång med det vi skulle göra. Allt gicks igenom från var man kan köpa poolen till uppbyggnaden av den, poolkemi, ekonomi för att sedan gå över till lite mer sim och vad man ska tänka på, hur man ska simma hundar med olika skador, rehab mässig simning, valpsim, friskvårdsim m.m.
Fredagen fick Jilla följa med och vi skulle simma med våra hundar. :) Jilla är en van simmare ute i alla fall så det kunde bli mycket plask och skvätt, men Jilla slappnade av i mina armar innan jag släppte henne lös för att få simma och som hon simmade. :D Min lilla fisk! Vi filmade även under vattnet för att sedan titta på hundarna underifrån. Där syntes det att Jilla har en C höft på höger sidan, inte riktigt samma spark på den som på vänster. Så kul att se i alla fall! Skulle vilja ha filmen på Jilla, och inga bilder blev det heller. (där kom min blyghet i vägen igen och jag vågade inte fråga om någon kunde knäppa på oss. :( Nu ångrar jag mig som jag ofta gör efter sånna saker som jag inte vågar.... Vi gick även igenom fetma hos hundar och hur man ska simma en sådan hund, kosttillskott och foder hanns också med under fredagen.
Lördagen gicks stretching igenom, varför man ska ha korta klor på sin hund. Vi simmade ytterligare hundar och fick kolla på vibbplattan, vad den var bra för och hur man ska göra med den. En utvärdering gjordes och på kvällen fick vi på mail ett prov som ska göras hemma. (Började med den idag men klantig som man är så tryckte jag på "enter" för att byta rad men det gick inte och provet gick iväg även fast jag bara gjort typ 4 frågor. :( )
Lördags kvällen blev lugn med lite mat och sedan film. För att vid 12 gå till sängs. Söndag var städdag och hemresa. :(
Jilla har i alla fall haft en hel bra helg, hon och husse har varit lite av två vaktmästare i stugan fixat och donat, varit på långa promenader, busat i snön, skottat lite snö för att sedan bara legat och jäst på soffan.
 
Fina Åre    Stugan med lite mer snö än iår
 
 
 

RSS 2.0