2014-07-18

åh herrege halva sommaren har sprungit förbi oss och snart blir det kallare här i norrland igen. Men vi har förhoppningsvis drygt en månad kvar innan det blir långbyxor och långärmat iallafall! :)
Vad har hänt sedan sist? Helgen innan midsommar var vi en sväng till Vännäs för att ställa lilleman. Mamma, jag, Julle, Nina och Hera åkte upp för att ställa Julle och Hera. Jag skulle få ställa Hera också då Nina har brytit benet ganska ordentligt!
Roligt att ställa någon annans hund också. :)
Iallafall vi var där i god tid för att bli nervös och allt det där. Julle går in i öppenklassen först av tre killar. Ett excellent kommer vi ut med. Skönt! I placeringen hamnar vi 1:a tar med oss ett CK och tävlar vidare i bästa hane. Där bruks killen tar första platsen och Julle efter. Grymt härligt efter hans Good som han fick i Sundsvall. :S Kastade mig ut ur ringen för att slänga kopplet till mamma och göra Hera och mig redo för att showa. Ett Excellent och vi placerar oss även där som etta i öppenklassen men tyvärr höll domaren inne på ck då han tycket att pälskvaliten var för dålig eller han tyckte att tikarna var för mycket urfällda. inte konstigt då vi fick vår/sommar mycket tidigt iår och pälsen liksom bara rasade av. Utom Jillas då, den slutar aldrig att ramla av! :/ Man borstar och borstar och borstar men det tar aldrig slut!!! 
 
Midsommar var lugn jag jobbade hela helgen men kunde fira lite iallafall, mellan regn och hagelskurarna. ;) 
 
Helgen efter så var det ju än en gång tid för ROTTWEILE SVERIGES största helg, som iår hade blivit ännu större och bättre. SSU och även den officiella och första någonsin Scandinavian klubsieger! Många andra saker hände under helgen också så som IPO, MH, lydnad, Handlingkurs m.m. 
 
Mamma och jag började ganska tidigt och körde i lagon tempo och tog oss igenom stockholm utan större köer. När vi kom fram så tog vi en promenad med vovvarna och åkte för att handla lite middag. Åkte till klubben för att titta lite lydnad och prata med lite folk. En tidig kväll!
 
Lördagen bjöd på Scandinavian klubsieger för hanar och SSU för tikar. Nervös nervös nervös. 17 anmälda hanar i öppen och Julle ska gå först. Skönt det iallafall! Han går som bäst när han är först och inte har någon att fixera sig på. In i ringen för att ställa upp honom. Dubbelhandling som gäller så placerade mamma utanför med favvobollen. Tyckte att vi granskades i evigheter men tillslut fick vi springa varvet och när vi kom tillbaka så fick vi veta att Julle tilldelades ett Excellent!! :D Wow Höll ett getöga på de andra hundarna som gick in och ut i ringen många blåa och gula kort. Tillslut var vi bara tre med rött kort och det kändes ju ännu mer privilegrat att mannen var en av dem. Lite spring och sedan placering. 3:a så jävla glad över den placeringen. Grymt snygga Pippin före och inte kan man tro att Julle ska klå honom! Alla tre fick även CK men i mina ögon känns det ganska onödigt att gå in i bästa hane då man fått en tredje placering och gå mot både ettor och tvåor i alla klasser. Som jag trodde så åkte vi ut utan att behöva visa upp oss eller springa! Så grymt nöjd ändå. :D
Stannade och väntade på att Julles mamma Avril skulle ställas då SSU domaren var så otroligt mycket segare än vad den andra var. Fick iallafall ställa Avril i år igen! Gick ganska bra! Ett SG fick hon med sig hem om jag inte minns helt fel. Mamma och jag åkte tillbaka till vandrarhemmet för att byta om och dricka lite té så vi fick lite värme i oss. Då vädret var lite omväxlande! ;) Sedan gjorde vi oss klara för att åka till SSU festen. Då var klockan runt 19,20 och tikarna var fortfarande INTE klara! Shit den domaren ska vi ha imorgon, när man vill åka hem i lagom tid! :) Maten var iallafall god och vi stannade inte så jätte länge då vi skulle upp tidigt dagen efter igen.
 
 
 
Söndagen började med att städa ut oss ur rummet vi bott i för att sedan bege oss till klubben igen. SMHI sa att det inte skulle regna men inte heller att det skulle vara sol. Härligt för en utställning! Öppna hanar började efter lunch och Julle gick som tvåa idag efter bror Attack. Lång tid för domaren att granska oss idag med men inte alls lika lång som resten av väntan skulle bli. Och inte kunde regnet hålla sig borta heller!!! Det vräkte ner! Verkligen vräkte! Vi hittade skydd i ett företagstält så vi fick köpa lite saker som tack! :) Såhär i efterhand skulle jag ha köpt mer saker, men huvudet var inte riktigt på plats för att komma ihåg allt. :( 
Strax innan all bedömning var klar så slutade regnet. Hurra! :D In igen och börja gå för att sedan börja gallra ut vissa hundar men Julle var fortfarande kvar! Lite mer gå och spring för att sedan bli in ropad först i ringen för uppställning. Inne i ringen och fler och fler hundar kommer in och det skreks, viftades, bollades, visslades hejvilt utanför av hussar, mattar, uppfödare vänner ja alla. Snacka om snurriga hundar! Blev beordrad att gå ut och springa igen om det var här jag upptäckte att vi är ju för f*n bara fem kvar!!!! Han kommer få en placering! Han kommer bli femma! -Och på femte plats vill domaren ha hund nr ??? Inte Julle!!! Fjärde inte Julle! Tredje inte heller Julle! - Nu vill vi att ni två som är kvar springer ett varv till och ni runt om klappar!!! 
Jag hör knappt vad ringsekreteraren ropar för hon stod med ryggen mot mig. När vi kommer runt så hör jag bara hund nr 114. Åh herrejävlar han blir två klappar om mannen och säger att han var duktig men när jag närmar mig andra platsen så säger ringsekreteraren nej nej vi vill ha er på första platsen! -VA? Vann han???? Shiiiiiit hur gick det till? JULLE VANN ÖPPENKLASSEN PÅ SVERIGES STÖRSTA ROTTWEILER UTSÄLLNING !!! Försökte le då många ville knäppa kort men den är så jävla svårt när man har gråten i halsen! Mamma var så lycklig att hon glömmer att knäppa kort, vi båda grämer oss över det idag men vi kan inte vrida tillbaka tiden. :( Har aldrig varit så glad över en hund innan. Eller kanske när Jilla blev friskriven ! 
Nu har vi skrivit av oss lite! 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0