Rottisträff Nordmaling 2012-07-26

Igår var en sån där dag som man bara vill ska fortsätta och inte alls ta slut!
 
Fick höra av Emelie att hon hade dragit ihop ett gäng rottisar som skulle träffas uppe i Nordmaling för lite träning. Kul tänkte jag! Men bil då?
Det slutade med att Jilla och jag trängde ihop oss med Emelie, Candie och Roffe i Emelies lilla POLO. :D Vi måste ha sett ganska roliga ut där vi kom. :)
Halv 7 skulle vi samlas och när alla var där åkte vi en bit bort för att lägga spår åt alla vovvarna. Lät Emelie lägga Jillas för att se om hon skulle tycka det var bättre än mattes.
 
Åkte tillbaka till klubben och tränade lydnad med alla vovvar. Jilla börjar sakta men säkert att klara alla lydnadsmoment till 1:an. :D Blir väl inget tävlande men roligt att se att man kan. :)
Alla vovvarna tränade på bra och vi började bli nöjda. Lite fotografering på bröderna Roffe och Sambo sen några på Kennel Rottrobis avkommorna. (Roffe, Sambo och Oxanna) och några på hela gruppen.
Jag fick stå bakom kameran och Nina fick stå med Jilla men det gick ju lika bra iallafall. Jilla är snygg även utan matten. ;)
Lite fika och hundprat senare så drog vi oss mot skogen för att ta spåren. Jilla tog sitt spår klockrent! :) Det är bara matten som måste skaffa sig ett lokalsinne så hon ser att hon faktiskt kan! och är i kärnan hela tiden.
Halv 11 var vi alla klara med våra spår och vi fick börja vår resa hem.
Hoppas att det blir fler gånger vi gör detta brudar!!!
 
 
Gruppbild: Från vänster Oxanna, Sambo, Candie, Roffe, Jilla, Hera och Bruno
 
 

24 juli 2012

Herregud vilken dag! Även fast vi degade i solen halva dagen så har vi hunnit med ganska mycket nu på eftermiddagen/kvällen tycker jag iallafall. Som sagt så solade jag på förmiddagen Jilla och Julle åt på varsitt märgben i skuggan. Utan benet hade dom säkert legat i solen med mig. :/ Blev jag nå mer brun? Svar nej! Efter att solen gick i moln (var det för jag bländade den?) så packade vi in oss (jag mamma Jilla Julle) och åkte till Reginas zoohörna för att väga Julle eftersom lillkillen blev 9månader idag. :) Grattis grabben! Efter det gjorde vi några små ärenden sen blev det promenad och bad för vovvarna. Jilla simmade på ganska hårt så hon skulle få jobba lite. Och med en skit matte i linan bakom så går allt så mycket trögare! ;) Massor av små små grodor var det där också. Sen snabbt hem och jag tyckte jag var smart och skulle rensa Jillas öron då hon hade dykit några gånger. Tog fram en fruktade flaskan och jag har aldrig sett Jilla göra så många "konster" för att slippa något. Det var spela död och rulla runt många varv sen när hon såg att hon var tillräckligt långt ifrån så drog hon iväg och jag fick inte tag på henne mer. :/ gick runt tomten lockade med godis och mer godis. Men nej! Jag gör mycket för dig matte men nej inte det! Mamma fick tillslut komma ut och ropa på henne för att vi skulle få in henne. Sen har Jilla hållit sig ifrån mig resten av kvällen. Vi kastade i oss lite mat och sedan åkte vi till Monika som har Jillas ena bror Jambo och nu har hon även köpt en bullmastiff valp. Hallstabergs Scar! 10 veckor idag och hur mysig och söt som helst. Tur man nyss haft valp och inte hunnit glömma hur jobbigt det faktiskt är!!! :) En trevlig kväll hos dem och sen var det raka vägen hem för att sätta sig och fixa med bilder som jag knäppte där. :) Bilderna finns inne på min Facebook men snart kommer dom nog ut på hemsidan foto avdelning också. Nu ska vi sova! God natt!


Svammel

Igår var den sista arbetsdagen på ett tag och det känns ganska bra att bara få vara någon vecka. Slutade kl 13,15 och åkte in på stan en sväng och shoppade lite saker. :) Lite nytt är alltid kuligt! Speciellt när man har hett sönder bästa jeans paret man har. :( så nya blev det. :) Efter det så hann jag vara hemma ett tag så ringde mormor och säger att morfar har varit borta i skogen från kl 9. Och då var klockan runt 4, hade han varit helt frisk så kanske man inte brytt sig så tidigt men när han har diabetes och är aningens dement så blir man orolig. Så vi åkte upp och letade lite med vovvarna innan vi ringde polisen. Men när dom var kontaktad så kom en av grannarna körandes och hade gubben med sig. Phju! Han hade irrat runt på vägen ganska långt bort från där han bor och grannen hade fattat att något är fel! Men inte visste morfar var han hade varit inte. Han hade sovit i skogen och mammas sambo hade varit med honom, bjudit på fika och sen hade dom gått hem för att byta skor. Han hade pratat med en kar som vi vet har varit död i flera år och massa saker mer. Så nu ska vi hitta och köpa något som gör att vi kan hitta honom lite lätt. Typ en gps eller något annat som visar vart han är om han går bort sig igen!


Fredagen den 13 juli

Händer inte så mycket här och jag känner att jag borde bli bättre på att uppdatera. Men blogg appen har inte funkat åå ett bra tag och nu på "sommaren" sitter man så sällan vid datorn så då blir det svårt att uppdatera. Ja sommaren eller kan man kalla det för sommar? Kallt, regnig och jävligt. Huvva. Jobbar iallafall på dagarna. En vecka kvar sen semester kan man kalla det. Jilla började jag att simträna men nu känns det alldeles för kallt för att göra något sånt. Julle han tycker inte att vatten är så jätte kul ännu men det ska vi få bot på när värmen behagar att komma. Han har haft lite problem men en tå som spökar och sväller upp ibland men nu år han fot fot fight igen! :) Har halvt bestämt men mamma att han ska ställas på hösteubbeln i Umeå Nordmaling i september sedan i nordichallen i oktober. Jilla har jag inte bestämt när och var hon ska ställas men det får vi se när vi kommer närmare. I eftermiddag så åker vi (jag och några andra) ut till ulvön och har det skönt i helgen hoppas att regnet kan hålla sig borta. Men gu så jag kommer att sakna Jilla, gör alltid det när vi är ute på havet. Annars också men just nu är det mest havet vi är på och hon kan ju inte följa med. Stor som hon är! :( Mattes Badanka!


RSS 2.0