Certifierad fysioterapeut på hund, steg 1

Det ska då alltid jävlas! Har nyss suttit och skrivit ett långt inlägg om min vecka i Västerås men inte F*n vill han spara och publicera nä allt försvinner istället.... Ska jag verkligen orka skriva ett nytt!?

Klev på tåget kl 23,00 på måndagskvällen 15min sent. Men vad gör 15 min när man ändå ska sitta där i 8timmar? Hittade min plats och satte ner mig, tänkte att nu kan man sitta på internet med mobilen och kolla runt lite kanske skriva något inlägg till bloggen men inte då internet ville inte funka! Funkade inte över hela veckan heller! Och det ska man betala dyra pengar för tänkte jag! :@ Nu funkar det iallafall. Tack kära bror!

Kom ner till västerås vis 07,00 på tisdagsmorgonen. Lite trött och sliten men det får man ta. Katarina åkte till Jobbet och Ove åkte och hjälpte någon kompis så jag, Lilla och Jamo somnade i soffan! ;) Hände inte så värst mycket under tisdagen. Tog det lungt och på kvällen såg vi på Eurovision semin (Heter det så?) sen var det ner i sängen.

Onsdagen kom och jag var nervös, men på ett behagligt sätt. Är ju som inte den som hörs och syns mest av alla. När vi skulle presentera oss för varandra vart jag lite mer nervös. Jag! Prata? inför 30 personer!? Aldrig! Men det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra. Nöjd över mig själv! Efter minder än halva dagen så sa jag till mig själv att - Jag har äntligen hittat helt rätt! :D

Torsdagen handlade mycket om hundarnas kroppsspråk och mentalitet. Riktigt bra att kunna när man ska jobba med dem varje dag! :) Vi fick även träffa Stefans ena Rottweiler tik Troja, har träffat henne förr och hon är helt underbar! Hon skulle iallafall visa oss hur en hund använder sitt kroppsspråk. Även om man kan ganska mycket om hundar så såg iallafall jag hur mycket man igentilgen missar när man tittar på hundar. Men det ska jag studera mera.  

Den fruktade fredagen kom när vi skulle läsa hundens anatomi hela dagen. Det var allt muskler och dess funktion, skelettet, ledlära, rörelsemönster, journalföring, nervsystemet, muskeluppbyggnad m.m. En jobbig dag för huvudet. Men det kommer att bli ännu jobbigare när man ska kunna allt utantill på tentan som kommer nästa gång vi kommer ner. Men jag ska klara det! Jag bara ska!

På lördagen var det bara att sätta sig i bilen och bege sig mot Uppsala där bussen skulle ta mig hem. 7 timmar rent helvete kan jag lova! Åksjuk (även fast jag tagit åksjuke tabletter), Kissnödig (Hur ska man kunna gå och kissa på en buss när man är åksjuk?), en man bredvid som verkligen visade att han inte ville att jag skulle sitta där (Men finns det inte platser så finns det inte). Men när vi kom genom rondellen och jag såg mamma och Jilla stå och vänta så släppte allt. Tårarna brände i ögonen, atta man kan sakna någon utan att riktigt veta om det. Jag kunde inte ta mig ut ur bussen tillräckligt fort och ta mina saker för att springa mot en över glad Jilla! Älskade hund!

Nu tror jag att jag har fått med allt saknas något ni undrar över så fråga! ;)

Pillis och jag





24 Maj

Nu sitter jag här nästan färdig packad och bara en timma kvar tills jag drar mig mot skogarna där tåget ska gå. Pirrigt men ändå kuligt! Sitta på ett tåg ensamen över natten! Hoppas jag vågar lägg igen ögonen någon timme iallafall... Kommer att sakna min älskade Pillis men jag får väl trösta mig med Lilla och Jamo. Kommer ju hem på Lördag så det kommer nog att gå bra! Hoppas jag! :S

Nää kan inte sitta här något mer måste göra klart det sista och ksta mig in i duschen....


17 Maj

Nu händer det sådär lite igen! Men ni där ute är inte så duktiga heller. Inga komentarer trillar in på mina inlägg :( Tråkigt. tappar som lusten att skriva lite eller så är det för att jag är helt dagvill. Har Söndag på Lördag och Onsdag på Torsdag helt konstigt är det nu. Men jag hoppas att det blir bättre snart. Det kanske kanske blir bättre när jag har varit nere i Västerås på första utbildningen nästa vecka! Nervositeten kanske släpper då! Ååå jag längtar så!!!! Äntligen ska jag göra något åt mitt liv! Något som jag vill.

Nä börjar bli ganska sent så jag ska dra mig till sängen och avverka något avsnitt av The O.C älskar den serien. Har alla boxarna så det är bara att titta! ;)

bjuder på min älskling innan jag drar mig till sängen! Sov så gott alla!




13 Maj

Nu ska jag orka skriva lite här hade jag tänkt! Känns som om det här inte kan kallas blogg för tillfället. Känns lite mer som en skriv-när-du-orkar-blogg eller något i den stilen.

När jag vaknade imorse så var det jätte fint väder men nu under efftermiddagen/kvällen har det regnat då finns det inte så mycket att göra, skulle ha städat rummet men det är så otroligt tråkigt så det hamnar längst ner på min to do list! Mami och jag var på promenad vid tio när det var hur fint som hels ute. Hundarna fick till och mad bada i Hörnsjön! :) 
Förra veckan så sa jag till Jilla att efter helgen så skulle hon så springa i lera och skita ner sig bäst hon ville för det inte är någon utställning nu på ett tag. Och det har hon tagit på största allvar! Det är race genom alla dyng pölar hon hittar. Ju fler gånger desto bättre!!! Men har man lovat så har man! ;)

Mattes älskling!   Så man älskar dem när de gör såhär!!!
Tyvärr så är bilden knäppt innan helgens utställningar så det var bara att he ner skitgrisen i badkaret!

Ukl 1Kv 1Kk Ck Btkl 3 Rocklunda Västerås 2010-04-25
Jag har även knäppt lite bilder på Jilla med alla rosetter hon fick nere i Västerås så dom ska jag lägga in i det här inlägget!

Vad har hänt mer då? Jo i tisdags var det som vanligt kurs på hundtorpet. Tror att jag kunde ha vridit nacken av Jilla under vissa av övningarna!!! Vi tränade inkallning med störning hundarna ställdes upp tre på var dera sida och den som skulle kallas in skulle springa mellan dem till husse/matte. Jag sätter ner Jilla och går igenom hund "allén" Jilla sitter kvar och jag ropar Jilla hit! Hon kommer som skuten ur en kanon (som vanligt) fram till mig men jag får inte tag på henne och då tar hon en sväng till inte till undarna som är med på kursen (dom är ju tråkiga!) Utan hon ska till en rottis valp som socialtränas på området! Elak matte.nu Hon kom iallafall tillbaka till slut! Men arg var jag!!!  

Ulk 1Kv 1Kk Hp Härnösand 2010-05-09  
När jag ändå var igen med att knäppa så tog vi på Hp rosetten från i helgen och sen så skulle jag ställa upp henne bara för kul och knäppa så ställer hon sig så otroligt snyggt att jag höll på falla baklänges tills jag såg att hon kollade in en fågel längre bort!! Men hon stod still tills jag knäppt klart och då rusade hon på den. Tyvärr (eller tur) så hann den flyga iväg.






Utställnings helgen

Så nu är man människa igen! Blev väldigt lite sömn i helgen därför har jag inte orkat/hunnit att skriva här.

Lördagen började vid 5,45 då klockan ringde och det var ju bara att kliva upp även fast det lockade just då mer att ligga kvar i sängen någon timme eller så. Bilen packades och vi rullade iväg. Väl framme nästan en timme innan start så ahde vi mycket tid på oss att prata med folk och titta på hundar som strömmade in. Bedömningen började och hundar åkte ut med 2:or och 3:or hela tiden. Ingen av oss kunde se vad för slags Rottis hon tyckte om. Smala, grövre, höga, låga alla åkte ut kändes det som. Jilla fick en 2:a och de två andra i Unghundsklass åkte också ut med 2:or. Jambo åkte ut med en 3:a :-O Av alla Rottor delades endast två Ck:n ut till två tikar så ingen bästa han klass blev det. BIR gick till Herta som sedan slutade som BIS 2 Grattis så mycket till er!
En väldigt tråkig händelse var framme som många säkert redan har hört eller läst om i tidningen. En hund högg sin matte. Riktigt tråkigt tycker jag och många andra. Att tidningen (Aftonbladet) ska ta upp det kändes ännu värre tycker jag, när dom skiver saker som jag och många andra åskådare inte håller med om. Tråkigt att det ska hända och jag hoppas att familjen mår bra!  ´

Bedömningen stor på engelska och inte den bästa handstilen men jag ska försöka skriva så bra jag kan!

23 months, scis. bite, nicely prop. head
W good ear set would prefer better pigm. lips
& slightly dark eyes. Good bone narrow in front,
nice body but sertrnly max. in loin (?),
suff. rear ang rather narrow in the hooks,
good front movement but rather irreg, in rear.
- Domare: Liliane DeRidder Onghena, Belgien

Jilla 2010-05-08   Jambo 2010-05-08   Jilla 2010-05-08

Sen bar det av hem för att direkt åka vidare till en kompis för att ha en mys kväll med bastu och middag. Slutade med att vi åkte in till Harry´s och dansade tills stängdags. Jag var nykter och körde kändes bättre att vara det när jag skulle upp dagen efter också men man får ju köra hem alla och då kommer man inte i säng så tidigt heller. Landade i sängen vid 04,00 så det blev bara två timmars sömn innan klockan ringde. Upp igen och iväg till Härnösand. 

I bilen så hoppades alla på att det kanske skulle bli lite mer rosettutdelning den dagen just för att vi sett att domaren hade delat ut rosetter hela tiden dagen innan. När vi kom fram var det kallt och blåsigt. Vart tog det härliga vädret vägen från dagen innan? Drömen om många rosetter krossades när fler och fler åkte ut med 2:or och 3:or denna dagen med. Ingen hane fick Ck och den enda tiken som fick det var Herta igen!!! Herta slutade denna dagen som BIS 1! Grattis ännu en gång till er! Jilla slutade som Kv 1 Kk 1 hp enda Hp:t som delades ut på dagen. Jambo fick en 2:a. 

Även denna är på engelska och här är inte heller stilen så bra.

Very good type. Nice head w. good eye.
Good era & good expr (?) Good back.
Slightly long in croup. She has good ang in front & rear
W. good bone. Stands well. Moves w. good gate and prop
- Domare:Roger Vanhoenacker, Belgien

Jilla 2010-05-09   Jambo 2010-05-09






5 Maj 2010

Som ni märker så händer det inte så mycket här för tillfället. Har och är ganska förkyld så all kraft går till att bli frisk och att orka gå på promenader med Jilla. Imorgon ska jag försöka att lögga ut lite bilder och skriva lite vad vi har gjort i veckan.

Nu ska jag hoppa i sängen och hoppas på att förkylningen snart är borta!


4 Maj 2010

Sitter här och väntar på att klockan ska bli två så man kan åka och hämta mamma. Blir nog att vi går runt Höglandssjön innan vi åker hem. Jilla ligger just nu som en klubbad säl (?) var på en ganska lång promenad med henne för någon halv timme sedan. Gjorde lite leta övingar och sånt så hon fick nvända hjärnan. Knäppte lite bilder på henne också men dom får komma upp lite senare idag. Orkar inte nu!


RSS 2.0