Certifierad fysioterapeut på hund, steg 4

Då var man tillbaka hemma efter en härlig resa till Västerås men jag måste verkligen säga att Norrland är bäst! Bara regn och skit väder när jag var där nere. Västerås vill aldrig visa sig från sin bästa sida när jag är där... Lite tråkigt men det får man ta! ;)
Så hur har min resa varit denna gång då? Denna gången så åkte jag ner med bil! Riktigt härligt att slippa tåg och allt det. Mammas sambo skulle ner till sin son i Stockholm så då släppte han av mig i Västerås. Riktigt nice! Kom fram vid 18,30 så kvällen blev lugn och vi gick och la oss tidigt. Jag var aningens nervös så jag ville sova fort.

Onsdagen kom och jag begav mig till AROS Congress center för att börja steg 4. (bara ett steg kvar) Tentan började och jag skrev och skrev. Hoppas nu att det var tillräckligt och att jag blir Godkänd! Dagen fortsatte med ett föredag med Meri Hakkarainen, foderexpert på Lupus foder. Tänk att det ska vara så krångligt att välja ett bra foder. Man känner sig lite "ute i kylan" man köper att foder och tror att det ska vara bra men egentligen kanske det inte är det... Efter det så var det vatten behandling/träning/upplägg/simning. Så nästa gång vi kommer ner är det bara att kasta sig i bassängen med hundarna och bereda sig på att bli blöt! Slår vad om att jag kommer att bli mest blöt av alla!

Torsdagen kom och det stora testet började. Ortoped specialisten Peder J Haaland från norges veterinärhögskola var hos oss och skulle hålla föredrag i två dagar. Och jag som är kass på att fatta Norska Danska eller varför inte bara bred Norrländska? Det var svårt från början men man kom in i det ganska snabbt, han hade inte den svåraste norskan man har hört! Han pratade om armbågens, bogledens och knäledens anatomi/patofysiologt, klinik, behandling/åtgärd. Sen pratade han även om Frakturer hos hund, klinik, behandling/åtgärd. Att man kan vara så j*vla duktig på något som är så in i bomben svårt? Han är en av de få ortopeder som kan sy med artoskopi. Det säger ganska mycket om vad han kan... Full i huvudet gick vi hem för en god natts sömn. För fredagen skulle ju också bjuda på minst lika mycket intressanta fakta.

Fredagen kom och jag hade nog kunnat sova några timmar till. Var mycket trött och är man inte van att kliva upp 6,20 så är det jobbigt och det blir ännu jobbigare när man börjar kl 09,00 men måste åka med bussen 07,30 för att det inte går någon buss så man hinner till 9. Men jag ska inte klaga, en spännande dag hade vi framför oss. I alla fall så pratade peder om Ryggens, Höftens, Carpus och Tallus anatomi, patofysiologi och klinik. Måste säga att det var många trötta ansikten som var inne i föreläsningssalen men man höll sig vaken och alla lärde sig massor av nya saker. Många frågor fick Peder svara på och vi fick massor av savar. Under dagen fass även personal  från ReDog närvarande dom visade upp massor av saker som dom har i sin lokal. Dom visade även upp deras nya uppfinnig 4Leg Check. Läs mer HÄR.
När dagen var slut så satte jag mig i bilen och vi rullade hem! Trött var jag men jag tror att jag höll mig vaken under hela resan hem. Körde mellan Tönnebro och Birsta! Sen orkade jag inte mer. Skönt att bara sitta och åka ibland också.

Den här gången gick det ganska bra att vara utan Jilla. Om det var för att jag visste att jag skulle få träffa henne tidigare än vad jag brukar göra det när jag har varit nere i Västerås eller vad det var det vet jag inte. Men det är aldrig lätt att vara utan Jilla speciellt inte när man är med mamma Lilla och brorsan Jamo. Dom är så j*kla lika varandra!


7 Mars 2011

Nu var det sådär längesedan jag skrev här igen! Måste verkligen skärpa mig men till mitt "försvar" så kan jag säga att jag har mer eller mindre varit sjuk sedan i julas... Allt började på natten mot juldagen då jag vaknar och är alldeles genom blöt av svett. Efter det så var jag sjuk i feber och förkylning till nyårskvällen eller förkylningen satt i längre men feberng försvann och nyår kunde firas. En lugn nyår drack bara ett ½glas champagne. ;) Sen runt 18 januari kände jag att förkylningen började släppa och jag körde på. Jilla skulle på promenader och tränas. Jobbet skulle skötas och vad händer i början av februari? Jo Linda åker på ännu en vecka i sängen med feber. Jag var så pass dålig att jag inte ens orkade gå med Jilla!! Då är jag dålig. Brukar alltid gå med henne lite feber skadar inte. Tar det bara lite lugnare. Går några veckor och jag känner mig bättre och kör på i vanlig takt igen vad händer då? Jo Linda sitter där igen med fingrarna i syltburken! Nu sitter jag här med en förkylning och imorgon bär det av till Västerås för steg 4 på utbildningen. Tyvärr så har ju pluggadet blivit liddande när jag har legat sjuk men jag tror att jag ska klara det iallafall! 

Vad har hänt mer då när jag har varit sjuk? För mer saker har  det ju hänt! Vi har varit på årets första utställning den 26/2 i Timrå. Yvonne Brink var domare och många råttor på plats. 73 tror jag bestämt. 
Med de nya reglerna så har det även blivit svårare att få röd spatel och det syntes när de flesta hundar fick en blå. Jilla även så men kritiken kan man verkligen inte klaga på.

Kraftfullt huvud som ändock är fem.
ngt stora välburna öron. utm ögonfärg
kunde vara mer utfylld under ögonen.
bra hals & skudra ngt stel i överarmen
Bra kropp men ngt lång i länden.
Bra benstomme. ngt kort rakt kors.
Rör sig med bra steglängd fram men
trångt & lösa armbågar. Skulle ha mer drive
bak. Bra päls & färg. Välvisad. 
- Domare: yvonne Brink, Sverige

Nu händer det inte så mycket här hemma jag pluggar som en annan dåre för att klara mig och för att inte bli för nervös. Det brukar inte gå så bra om jag blir det. Jilla kommer att stanna hemma med mamma och ha det hur bra som helst. Hoppas bara att hon tycker det blir roligt när jag kommer hem. ;)
Kommer inte på så mycket mer att skriva nu, skriver mer när jag kommer hem från Västerås som vanligt.

Lite bilder kan jag bjuda på också då jag nu har fixat Photoshop igen!!!!
Säng häng!   Älskade nos!   Jilla

Jambo   Jambo 2011-01-30





RSS 2.0