Drömmar

Ända sedan jag började drömma om att bli fysioterapeut på hundar alltså långt innan ansökan och en garanterad plast fanns så har jag gått och tänkt på att öppna mitt eget Rehabilitering och friskvårds ställe här hemma i Ö-vik. Jag har gått runt och tittat i smyg på vilka lokaler jag skulle kunna tänka mig att använda, den får inte vara mitt inne i stan, den ska helst ha gräs utanför där hundarna kan rastas innan dom kommer in till mig. Har hittat en lokal som jag verkligen tycker om men problemet är att det redan är en butik där och jag tror absolut inte att dom kommer att flytta på sig i första taget. :( Sen så kanske lokalen är aningens stor till att börja med.

Har även gått jag vet inte hur många gånger och tänkt på vad jag skulle använda för namn på mitt ställe. Det ska ju liksom vara enkelt för att folk ska komma ihåg vad det är. Man ska kunna lista ut vad man gör inne i lokalen genom att bara titta på namnet tycker jag. Ett namn som fastnar på hjärnan helt enkelt! Som namnet ReDog t.ex. man hör nästan på namnet vad det är. Det är kort, du kommer ihåg det väldigt enkelt.

Men jag då? Ska man döpa det till något som har med Jilla att göra? Då det faktiskt var hon som fick mig intresserad av detta. Eller ska man komma på något helt annat?


30 Januari 2011

Söndags kväll, nu har ännu en hel helg gått och vad har man gjort?

Inte så mycket måste jag erkänna. Men igår så var jag i alla fall och jobbade på arenan, Idol var där och showade loss. Tyvärr får vi som jobbar inte titta på tillställningarna som är där men det kan man kanske vara utan också!? Fick i alla fall höra när Jay sjöng ”sin” Like A Prayer och jag fick gåshud å rysningar i hela kroppen.
Den killen kan verkligen sjunga!

Idag så träffade jag mamma och Jilla Monika och Jambo en sväng. Knäppte några bilder men eftersom sega Linda inte har installerat Photoshop på sin nya dator så blir det inga bilder idag. Ska försöka installera det imorgon så kan jag fixa in bilderna då.

Vill lägga in massor av nya bilder!!! :(


En liten tanke

En liten tanke kom upp i mitt huvud när jag läste en annan tjejs blogg. Hon och hennes hund har precis gått igenom samma sak som jag och Jilla gick igenom för två(!) år sedan... Tänk er det är två år sedan hela karusellen började. Kommer ihåg det så väl 22 Januari 2009 var vi på en veterinär station för att röntga Jilla för första gången.. Känns helt konstigt att det har gått så länge! Och att Jilla är kvar här med mig, hon ligger ju här bredvid mig som hon alltid gör! Mattes älskade stinkis! Nu kommer tårarna igen, inte för att jag är ledsen bara för att liksom. Hon är här med mig och hon är min bara MIN!
 
Hon är mattes hund ut i svans tippen, åker jag för att jobba och hon inte får följa med så blir hon så otroligt sur att det finns inte. Hon ligger uppe på min säng hela tiden tills jag kommer hem. Hon vägrar nästan att komma ner för att gå ut och kissa eller annat när jag är borta.
Hur skulle jag klara mig utan henne? Hon är det absolut bästa jag har (Nu kanske en speciell person blir sur när han ser att Jilla går före men, det får han ta!)

Jilla och jag 5/8 2008
Här var du inte gammal men redan då visst jag att det skulle vara du och jag!
ÄLSKADE VOVVE!




 


28 Januari 2011

Nu är det sådär länge mellan mina inlägg igen. Måste ta och skärpa mig men just nu är det ganska mycket som händer eller inte mycket, men jag pluggar ganska mycket om dagarna då det snart är dags igen för en resa ner till Västerås. Pluggar just nu mycket träningsfysiologi! Man lär sig otroligt mycket om hur man ska träna sin hund för att få ut maximal kapacitet. Men aningens jobbigt är det att jag har suttit på "lektionerna" och skirvit och skrivit som en galning men nu när man läser igenom det så har man bara skrivit sånt som man egentligen redan visste... Allt annat som man borde skriva har jag bara suttit och lyssnat på för det är så otroligt intresssant! Måste bli ändring på det! Men ju mer man skriver och läser så kommer man på mer och mer.

Jilla då? Jo hon ligger här bredvid mig på sängen och snarkar skönt. Har för någon timma sedan kommit in efter en skön promenad. Herre min ge det är plus grader här i Örnsköldsvik.. Ska vintern ta slut nu, redan? Det vet jag inte om jag vill. Ska kanske om jag hinner ta en till promenad med henne innan kvällen men det får tiden utvisa. om jag fortsätter att sitta här så kommer det ju inte att hända. ;) Jilla och jag ska iallafall hem till N ikväll så då kommer hon ändå att ha roligt... Vad händer mer här hemma då? Jag har för någon vecka sedan beställt en ny telefon! :) Blir en Iphone 4 denna gången då min Iphone 3gs inte vill vara med mig längre. :( Och har man ingen försäkring eller garanti kvar på telefonen så får det bli en ny! :/

Nä men man kanske ska återgå till pluggandet en stund!
Hoppas alla får en bra helg!

Just det ja inga nya blider nu heller. Måste börja med det också....


16 Januari 2011

Nyss inkommen från en minst sagt jobbig promenad med Dum och Dummare. Mamma tyckte att självklart orkar vi två som har varit sjuk och förkyld sedan jul plumsa genom golfbanan där dom inte har skottat och snön var mesta delen av promenaden upp till knäna. på vissa av ställerna där vi gick upp till låren och en bit till. Ganska jobbigt men det är skönt när man kommer hem och känner att f*n jag har fått använda mina muskler. :)

Det sades på vädret igår att det skulle bli snö storm i Norrland och att man skulle stanna inne om man kunde. Men om det är snöstorm ute nu så kan det få vara storm mer. Det är bara fina stora snöflingor som kommer ner ifrån himmlen. Visst det blåser lite men inte storm...

Var för någon dag sedan och vägde Jilla då många har sagt att hon har blivit smal. Så man var lite nyfiken på om det var så. Vågen stannade på 44kg -2kg sen sist. Känns bra det! Jag tycker att hon är jätte fin i kroppen just nu. Ska bara få lite mer muskler så är jag helt nöjd med min lilla lus.

Blir tyvärr inga bilder idag då jag i Julklapp fick en bäbar dator som jag inte har photoshop i så jag kan inte förminska bilderna och då tar det så lång tid att lägga upp dem här och på ansiktsboken. Men jag ska låta min bror fixa in det så att bilder kan komma in. :) Men tills dess kan ni få njuta av redan publicerade bilder, en favorit i repris kan man kanske kalla det. :D

Älskar bilden!!!
Älskar bilden! Hon ser så vuxen ut på något sätt...



 


Året som gick!

Ja nu är kvällen inte så sen, så nu ska jag försöka mig på en årsberättelse.

Året började bra eller egentligen redan i November 2009 då Jilla blev fri skriven från sin nästan ett år långa konvalesens. Vi började att motionera som man ska kunna göra med sin hund och allt var hur bra som helst. Vi var på vår första utställning i Februari där Jilla fick 1Kv 1Kk hp. Otroligt nöjd var jag över det. I mars var vi åter i ringen på Årsmötesutställningen och även där fick Jilla 1Kv men blev oplacerad i Kk tror hon blev 6:a. I april kom vår storsta vinst under hela året nämligen 1Kv 1Kk Ck Btkl3 på en stor utställning nere i västerås. Om jag inte minns helt fel så var det en nationell.  
Sen efter att Jilla kom in i öppenklass så har det gått mindre bra på utställningarna men det gör inte så mycket tycker jag. Bästa placeringen i Öppen klass blev 1Kv 3Kk i Timrå. 

Vi har ju gjort mycket mer under 2010 än bara utställningar. Under året har vi tränat ganska mycket med Övikbks ungdomsgäng, vissa av dem försökte få oss att börja tävla, men matten är så mesig så det har inte hänt.
Sen så gick min dröm i uppfyllelse och kom in på utbildningen jag ville. Cert Fysioterapeut på hund. Jilla har under sommaren verkligen vuxit på sig och breddat sig så nu börjar hon att likna den Rottweilern jag alltid har trott hon skulle bli. I våras var vi med på en vardagslydnads kurs som gick väldigt bra, tycket att Jilla alltid uppför sig brs när det är andra hundar inärheten. Lärnarna på kursen försökte få oss att börja tävla också så det känns som om det ska vara ett mål för 2011?
Jag har även under året ställt en vän till mamms hund, en Terrier Brasileiro. Vilken skillnad motför Rottisar säger jag. ;)


Vad ska vi då göra under 2011?
Jag ska försöka starta i någon form av tävling men vad det är har jag inte kommit fram till ännu. Spår tycker jag är en rolig grej men jag vet inte vad Jilla tycker om det. Hon har som inte riktigt kommit på hur man gör, så hon brukar tycka att uppletande är roligare. Sen har jag funderat på att kanske börja träna Viltspår med henne då hon har mycket intresse för vilt ute i skogen. Men jag har inte hittat någon viltspårs kurs här uppe i norr. Jag vill ju inte lära in fel! Lydnad kanske kan vara något för oss med. Men det får tiden utvisa!
Sen så blir det någon utställning hit och dit. Jag ska förhoppningsvis bli klar med min utbildning och då ska jag ju förhoppningsvis kunna öppna mitt alldeles egna friskvårds och rehabiliterings center. Något som jag verkligen vill göra och hoppas att jag ska klara av.  


RSS 2.0