30 september 2011 - barnvakt

Ja då sitter man hemma hos pappa och hans familj och är barnvakt åt småsyskonen! Eller små och små 11 och 7 kanske inte är så smått men. Pappa och Kicki är uppe i Umeå för att pappan ska göra en ögonoperation, en såndär när man byter ut sin egen lins och ersätter den med en ny! Dom kommer hem vid 9 10 kanske så vi brudar ska åka och äta å sen ska den lille på maskerad disco! :)
Förresten så bloggar jag nu för första gången från den nya mobil appen som blogg.se har gjort. Hoppas att det fungerar nu så att det inte blir som alla mina sms inlägg som aldrig kom fram! :(


28 September 2011

Känner för att skirva men det kommer som inte fram något i huvudet.
Tråkigt att det är människor som är inne här men ingen lämnar något avtryck! :(
Känns lite som att man skriver för ingen alls. Men det kanske är tanken, att skriva av sig allt man har på tanken men inte få någon respons. Utan man slipper gå och ha det på hjärnan...

Vad är meningen med en blogg egentligen?
Är det för att skriva ner sina tankar?
Sina inersta tankar som ingen bör veta men man lägger upp dem på internet för att alla ska kunna läsa?
Är det för att man ska kunna skryta om sina framgångar inom olika områden?
Är det för att man ska kunna visa upp alla sina köp och hur mycket det kostade?
Är det för att komma någonstans i livet?
Eller är det för att man inte vill ha allt inom sig?

Någon som vet? Inte jag!


Bilder



     

     






Glädje vs ilska

Då ska jag försöka att skriva några rader här, är på ganska pissigt humör så jag vet inte hur mycket jag egentligen borde skriva. Folk kan ju bli aningens grinig på internet har jag märkt. Men iallafall nu när man ändå är på dåligt humör kan jag väl ta upp en grej som nog alla rottisägre får känna på en, två och till och med flera gånger om.
Men vi börjar med den braiga delan av denna historian. Vi går tillbaka i tiden till det att jag hade Ed alltså typ tre veckor. Hade lämnat honom hos mamma för att kunna gå på en promenad med Jilla själv. Hon behövde ju lite kavlitets tid med matte under den veckan utan den lille hängandes i allt det lösa skinnet! ;)
Vi gick mot skyttis IP där mammas sambos fotbolls pojkar hade match gick lite omvägar för att vi skulle få röra på oss lite mer. (Mamma och Ed åkte bil dit!) Vi kommer och går ner för en väg när jag ser en kvinna/dam(?) komma ut ur en dörr på ett hyreshus. Det ser ut som om hon tvekar att gå ut på gatan när hon ser mig och Jilla. Och jag hinner ju att tänka - Jaja en till som har läst alla tidningar! :(
Men damen börjar att gå men hon går ju aningens segare än vad vi gör så jag hinner ikapp henne och börjar gå om, då vänder hon sig och kollar på Jilla och säger.
-Gud vilken fin Rottweiler du har! 
Jag: Tack så mycket!
Damen: Jag skulle så gärna ha en Rottweiler! Men alla jag säger det till tycker jag är knäpp. Jag har haft Labrador men vill nu ha en Rottweiler.
Jag: Jo folk har så fel syn på Rottweilern.
Damen: Men är dom svår att träna?
Jag: Självklart behöver man ha en fast han med svåra vet jag inte om jag skulle kalla dom.
Damen: Men du har verkligen en vacker Rottweiler! Henne ska du vara stolt över!
Jag: Tack så mycket! Och det är jag!
Damen: Ja hon var verkligen fin och hon verkar så lydig på sin matte.
Jag: Tack! :D
Damen: Hon verkar verkligen älska sin matte! Hon är så fin!
Jag börar röra mig lite då tiden började rinna iväg.
Jag: Tack så jätte mycket!!!
Damen: Ja du ska vara stolt över henne! :)
Där börjar vi båda gå och samtalet avslutas.

Tänk vad fel man kan ha om människor. Och att en dam i kanske 75 års åldern vill ha en Rottweiler tycker jag är coolt. Hon kanske inte orkar med alla aktiviteter en Rottweiler kräver men att det finns äldre som inte har fastnat för allt som står i tidningen! :) Resten av promenaden hade jag världens största flin i ansiktet. Älskar MIN hund hur mycket som helst...

Min tatuering till Jilla
Min tatuering till Jilla! Sitter närmast hjärtat. Kommer antagligen något mer också!

Men lyckan är ju inte alltid så långvarig om man säger som så!
I onsdags var jag hemma ensamen med båda hundarna. Duxen ligger ute i hallen och Jilla på mammas säng. Det rummet ligger ut mot vägen. Och jag hör henne morra lite skriker till att hon ska sluta men då kommer det ett skall och ett till så jag går dit. Hon står i sängen och tittar ut genom fönstret som är lite öppet. Där ute är en av våra grannar med deras dotter och deras två hundar (En vorster och en Basset fauve de bretagne) Dottern går med Basseten som drar in på våran tomt och hon följer ju bara med i kopplet inte orkar hon hålla den inte. Precis när jag kommer in i rummet hör jag hur pappan säger
- Nej! Där får du inte vara, där kan du ju bli uppäten!
Jag blir alldeles stel av illska, är nästan påväg att kuta ut och skrika på gubben då dom aldrig har hälsat på Jilla och visst Duxen har varit i "slagsmål" med Vorstern (eller om det var den förra) men kommer deras hund inkutandes på våran gård när jag och Duxen busar i snön och han skäller som en valp och hugger honom så kan jag inte kalla det Duxens fel!!! Skällde ut Duxen efter den händelsen för han följde efter när deras hund lämnade vår tomt men gubben bara gullade med deras hund typ. Tycker verkligen inte att han har något på kvarnen för att kasta ur sig en sån kommentar! Där försvann allt det braiga som damen sagt till Jilla.
Jag sprang inte ut för er som undrar! Men jag var nära...
Långt inlägg om ingenting alls men jag måste få ur mig det!



16 September 2011

Dagarna går och jag blir då inte bättre på att sktiva här...

Idag har jag och Jilla varit uppe hos mormor och klippt gräset eller jag klippte Jilla tittade på. Sen fick Jilla gå ett viltspår som jag la ut. Tyvärr blev det inte så långt som jag hade tänkt då jag mitt i spårläggadet möter min morfar och då kan man ju inte vara otrevlig och fortsätta att gå så det fick ta slut på spår där och då. :( Det fick ensadt två timmars liggtid men herrege vad bra hon gick i spåret, måste vara för att jag använde mig av en alldeles färsk älgklöv. :) När vi kom fram till slutet så ville man bara att spåret skulle fortsätta...

För någon dag sedan hade jag verkligen något bra att skriva om men idag finns det inte kvar som vanligt! Hatar när det händer.
Iallafall så har hockey säsongen dragit igång och jag jobbar för fulla muggar där. Härligt med mycket pass att jobba men jag måste hitta ett fast jobb. Med mer timmar och under hela året inte bara några månader under vintern...


5 September 2011

En liten uppdatering kanske är på sin plats. Ed verkar trivas här men jag tror nog att han saknar Katharina, Martin och Jazza lite iallafall. Det skulle nog jag göra! ;) Vi hittar iallafall på en sak varje dag så att vi inte bara sitter här i längenheten. Idag har vi varit hos mamma och jag har städat bilen medans Jilla och Ed legat på gräsmattan, vi har varit på stan, uppe hos mormor och lite sånt. Nu ligger båda och sover. Ed har jag fått stänga in i ett rum (dörren öppen med ett kompostgaller för) så att dom ska kunna sova, annars är det bus hela tiden!
Kommer nog att bli jobbigt när jag ska lämna tillbaka honom på Lördag. Jag och Monika som har Jazza försöker att komma på olika saker för att slippa lämna tillbaka dem men det går inte så bra. Tror att Katharina kommer att söka upp oss hur vi än skulle göra.

1 September 2011 - Ed

Okej en snabb uppdatering!
Har i tisdags fått hem en liten kille på ca 5månader. En liten Rottis kille vid namn Ed eller Templehaus Champ som han egentligen heter. Jag ska vara vakt åt honom för att Katharina som äger honom är på semester i Grekland. Härligt härligt!!! För henne..
Ed är en jätte härlig kille som har huvudet där det ska även fast han är så liten. Just nu ligger han avslagen, efter att ha varit på upptäcktsfärd med mig och Jilla idag.
Igår var det helt cococrazy här hemma, dom busade och hade dragkamp hela dagen vi fick sära dem på kvällskvisten för att dom skulle ta det lite lugnt. Så idag får Jilla sova hemma hos mamma för att dom ska få sova och Ed få vila sig & den unga kroppen. För imorgon ska vi på mer äventyr. Hade tänkt mig att vi ska åka in till stan en sväng och sedan förbi Reginas (zoobutiken i stan) Han kanske får en ny leksak eftersom en av dom han hade med sig inte mår så bra just nu. :S Sen är det ju fredag! Då ska man få en fredagspressent.
Men man blir trött av att vara valpvakt borde ju komma ihåg hur jobbig Jilla var men det har man liksom förträngt lite. Säger inte att dom är jobbig på samma sätt Jilla var ju en pain in the ass för att hon var så dominant och jag fick sitta på henne flera gånger om dagen. Ed:dan har ju sån energi! Det tar som aldrig slut, valpar ska väl bli trött efter lite lek och lite tanke övningar!? Men inte han inte.
Så trött som han var idag har han nog aldrig varit här hos oss iallafall. Nu ligger han i hallen och snarkar så det står härliga till det.

RSS 2.0