1 Månad av saknad


Snyggaste åldringen i staden!

Idag är det en hel månad sedan våran älskade Quattrogårdens Dux fick gå över till den andra sidan. Det gör fortfarande väldigt ont, men vi i familjen kan mer och mer prata om honom utan att tårarna rinner. Men dom bränner ibland innanför ögonen.

Duxen hade redan från tidig ålder problem 4månader gammal bröt han femur (lårbenet) och fick gå i gips 6veckor och varje vecka byttes gipset för att han växte ur det. Något år senare började han få sår på kroppen som kom inifrån som bölder som tillslut sprack. Många veterinär besök blev det men den mannen. Många gånger tittade inte ens veterinären på honom utan bara att han hade rävskabb. Men i februari 09 fick han äntligen en diagnos "schäfer pyodermi" och även allergi av något slag. Troligen för spannmål i maten. Mediciner sattes in och utslagen lugnade ner sig men efter att ha ätit mediciner många år började muskler att "ätas upp". Han fick vara med tills vi såg att det går inte mer. Han fick sår inifrån på nosen och man märkte på honom att han inte orkade mera. På det sättet känns det bättre för man vet att vi gjorde rätt. Men det suger iallafall! (Tårarna rinner)

Morgonen den 20 April var vi hos vet kl 9 vi fick gå in i ett rum och Dux fick en lugnande spruta. Med en sån stressad hund som han var så tog det lååång tid innan han la sig ner och var så pass borta att vet kunde fortsätta men 9,35 tog han sitt sista andetag! älskade gamle man !
Nu rinner tårarna för mycket så vi slutar här!
Gubben du vet att vi ALDRIG kommer att glömma dig!

2003-07-08 2012-04-20

 Dum och dummare   Dux och Jilla   Dux   Vovvarna   Duxen



Välkommen till cirkus Westin!

Ja välkommen till cirkus Westin!
Jilla har idag börjat löpa, eller vi såg första blod droppen idag. Och Julle är helt galen redan! Han är henne i rumpan han ska jucka på henne både fram och bak, från sidan och ut i luften. Och det är bara FÖRSTA dagen idag! Hur f*n ska det gå när höglöpen kommer då? Måste nog kanske eventuellt låna ut någon av dem. Men det får tiden utvisa.

Nu är det långhelg och jag ska bara njuta av vovvarna och ledigheten.

Han var ju för söt när han var liten! ;) 12veckor på bilden.


Jilla Jilla Jilla

Min älskade älskade älskade pillis!
Mamma la ett litet "spår" till henne 25m kanske högst. Jag trodde bara att hon skulle gömma några leksaker men hon tog två spårpinnar och ett slut som blev en gammal apport. Jilla har aldrig testat att spåra med pinnar i spåret men herrege så hon var duktig. Hittade första pinnen och plockar upp den, lite tugg men det kan jag ta. Mot andra och den tog hon också upp, tugg där med. På väg mot slutet blev det lite trassligt då mamma hade gått lite fram och tillbaka där tidigare under kvällen. Men tillslut så hittade hon slutet och jag var hur glad som helst! :)
Bästaste bästa Jilla!


14 Maj 2012

Man kanske har en ganska bra chef/pappa ändå! ;)
Trodde igår att denna veckan kommer vara en riktig bajs vecka. Jobb 6,45 - 16,00 mån tis ons fre men i morse när jag kom till jobbet så fick jag reda på att jag jobbar endast 6,45 - 14,45 kändes skit bra sen när pappan säger att jag bara jobbar mån-ons! YEEEY! Lång helg och den ska bara innehålla hund hund hund. Jilla måste få lite kvalitéts tid med sin matte . Hon saknar att ha matte hemma hela dagarna, det syns på henne lång väg.
Men ikväll tog jag mig i kragen och åkte och tränade lydnad med Jilla och några andra brudar. Jilla är faktiskt riktigt duktig! Mums på min vovve. Och tack Maja för ikväll.
Nä tidig morgon imorgon också tror inte att det är lika lätt att ta sig upp imorgon som det var idag. :/

LOVE!


13 maj 2012

Så var även denna helgen som alla andra slut!
Och vad har jag gjort? Inte så otroligt mycket faktiskt. Gick en lång promenad med Jilla igår och en halv lång idag. Tränat lite med Julle har också hunnits med då jag har varit ensamen med dessa två monster nästan hela helgen. Sökt godis på gräsmattan har dom fått göra, tränat sitt, ligg, stå men Julle. Men han är inne i en riktig skit ålder just nu alltså. Fy så nära det har varit ikväll att han skulle hamna ute på blocket! "säljes papperslös Rottweiler" papperslös eftersom han är mammas hund! ;) Han har varit helt galen ikväll alltså även fast han hade fått sitt svåraste godis-ler någonsin och en promenad på ett nytt ställe så har han terroriserat oss alla ikväll. Mamma fick gå en extra promenad med honom ikväll men det hjälpte inte alls. Han bara fortsatte!
Imorgon blir det lydnadsträning med Jilla iallafall. Ska bli kul att träna med andra hundtokiga människor ist för att träna själv. Inte för att vi kommer att tävla jag och Jilla men det kliar lite i fingrarna för att någon gång starta henne men vi får se. Lång väg dit ännu!
Nä här kan jag inte sitta längre en ännu tidigare morgon väntar då jag ska lära mig att öppna butiken imorgon och på tisdag. Är ledig på torsdag iallafall men det är länge dit! Hade hoppas på ledigt på fredag med men icke!!!


11 Maj 2012 - fredag, jobb å vovvar

Sista dagen på denna arbetsvecka och bara 3timmar jobb kvar. Hur skönt är inte det?! Jag kan säga att det är hur skönt som helst! (trallar lite) imorse var det ingen lek att ta sig upp inte, då man vaknar till vid 6 (?) kanske och hinner tänka att -ja det är lördag idag så jag slipper kliva upp tidigt. :D sen drar hjärnan igång och kommer fram till att det bara är fredag och man måste kliva upp. :/
Men dagen har gått ganska snabbt iallafall hitentills...

Igår var mamman jag och vovvarna och gick med ett härligt gäng med vovvar (25st) runt höglandssjön vi slapp regnet och det blev en ganska mysig promenad, förutom att Jilla ska leka polis när några andra hundar beter sig illa. Men det ska vi få bort. Julle ja han är Julle. Busigaste valpen bland alla! Men han skötte sig hyffsat om jag fattade mamma rätt. (gick med Jilla lite längre fram) Och när vi kom hem var lilla pojken trött. Mission completed! :D


9 maj 2012 - lunch svammel

Ååh herreminge tycker jag bara jobbar och sover nu för tiden. Ja Jilla får ju sitt också men inte mycket mer. :(
I måndags slutade jag kl 12 så jag åkte upp på klubben och skulle träna Jilla då mamma och Julle skulle på deras första valpkurs tillfälle. Tränade kortare pass med Jilla för att hålla humöret uppe på damen som är påväg in i löp! Lite slö är hon allt men inget som stoppar träning eller motion. Skulle med lillasyster på ridningen efter jag varit på klubben och som tu var så hade dom teori så jag kunde ta Jilla och gå på en promenad medans! :) Efter det så var ju den dagen nästan slut! :/
Imorse höll jag på att försova mig (för första gången) vaknade med ett ryck och kom på att jag nog inte hade ställt alarmet på telefonen och undrade om jag försovit mig. Men kocken var bara 6,30 så en halvtimme till kunde jag sova efter jag ställt larmet. Sen kl 7 ringde larmet och jag i vanlig ordning stänger av det och ligger kvar en stund för att vakna till liv. Vad händer då? Jo Linda somnar om!! :O Vaknar kvart över 7 så ingen lång stund men man ska ju fortfarande hinna samma saker som om man inte somnat om. Men jag satt i bilen samma tid som jag brukar rastade till och med Julle innan. Fråga mig inte hur jag klarade det för det kan jag inte! Nu har man lunch men snart är den slut. :( Men endast tre timmar kvar av dagens pass sen hem. Piss väder är det också. :'(


4 maj 2012

Yes arbetsveckan är nu slut och en helg står framför fötterna men vad händer när man slutar går ut ur butiken och är sådär helg-glad? Jo det börjar regna som nu har övergått i något slags snö/hagel. Fy fan! Jag som skulle ut med Jilla bara för att man kan och för att det är mysigt! (ja hon har varit ute idag med mamma och mormor, lös spring i skogen)

Vad gör man då då? Kanske ska man ta sig ut iallafall? Kanske man ska sova? är jätte trött. Men men kvällen får utvisa vad man gör.
Vill gratta Katharina Widén och snyggingen Ed för sin friskriving från sin OCD! Så j*vla glad för eran skull ska ni veta.

Huvva nu kom mamma hem med älskade Duxen i en urna! Tårar tårar tårar.


2 maj 2012

Nyss kommit in från en lång promenad med Jilla. Har idag gått på ett schema så jag jobbar 8-17 mån-fre så promenaderna får bli på kvällarna när man har kommit hem.
När jag slutade idag "råkade" jag svänga in på djurmagazinet och fick med mig lite godis till vovvarna.
Dom har nu efter promenaden fått varsitt grisöra. Hur kul kan det vara att titta på två hundar som aldrig har ätit ett öra innan? Jo jag kan svara hur kul som helst.
Jilla sprang runt och skulle visa upp det hela tiden.
Julle han la sig i biabädden och kastade runt med den. Jaja dom tog slut iallafall! :) Och mumsigt var det!


RSS 2.0