25 November 2011

Usch vad jag är less på det här nu.
Varje gång jag tittar på Jilla så sitter gråten i halsen. Att hennes öga inte blir bättre gör så ont i mig att jag vet inte vad jag ska göra. Ögat är fortfarande svullet. Självklart fattar jag att håret inte kommer tillbaka på ett tag men svullnaden borde väl börja lägga sig efter att ha gett henne medicin två ggr om dagen sen i måndags? Vill veta vad som är fel på henne nu nu nu.


23 November 2011

Dagen efter vet besöket och jag tycker att Jillas öga ser bättre ut. Det rinner inte lika mycket ur ögat. Men det är rena rama cirkusen när jag ska tvätta och lägga i en sträng av medicinen i ögat. Mamma står och håller i hela Jilla alla dessa kilon som försöker ta sig därifån och samtidigt hålla upp ögat som hon kniper igen allt hon kan och ögat är lite svullet så det gör ju inte saken bättre. ;)
Men hon är duktig! Ska snart ner och tvätta tassen och lägga i medicinen där också. Hoppas att jag klarar det själv.

Har funderingar på att flytta bloggen härifrån till wordpress men vi får se när jag orkar...


22 November 2011 - Veterinären

En liten uppdatering kring mattes älskade hjärta.
Som jag skrev i förra inlägget så har Jilla tappa hår kring hennes högra öga det har även runnit mer "morgon kelt" än vanligt.
Kanske ska ta det från början. Jag började att märka en liten förändring kring ögat för kanske 3 veckor sedan. Vissa tyckte att jag skulle gå till veterinären på en gång för vissa trodde det kunde vara något som var smittsamt... Och vissa tyckte att jag skulle vänta, tvätta ögat flera ggr om dagen för att hålla det rent. Så jag testade det. Förra veckan skulle Duxen vaccineras och då passade vi på att fråga vad dom tyckte vi skulle göra. Men dom tyckte också att vi skulle vänta och fortsätta tvätta ögat. Men i helgen tycker jag att det har blivit ännu värre så jag bestämde att en tid skulle beställas.

Idag var vi hos vet och hon konstaterade att det var ingen skada/förändring på hornhinnan och att det enda hon kunde se var en liten irritation på det insidan ögonlocket och även innanför det "tredje" ögonlocket. Medicin i 10 dagar och förhoppningsvis ska hon bli bra av det och att håret växer tillbaka. Varför håret försvann? Enligt vet så kan det vara för att det är irriterat i ögat.
Någon smittsam sjukdom trodde hon inte att det var iallafall! Skönt! :)
När vi var inne i rummet så såg vet att det var lite blod på en av Jillas tår. Något som jag inte alls hade sett. Det visade sig att det var ett gammalt sår som Jilla hade i sommar hade blivit infekterat och det var:ade (fråga mig inte hur) Så där blev det också lite meducin och tvätt i 10 dagar så skulle det förhoppningsvis bli bra.
Vet tyckte att Jilla var så snäll med tanke på att hon har varit hos vet så ofta så tyckte hon att hon kanske hade blivit lite anit sjukhus. Men inte då min pärla sköter sig alltid! :D
Vi berättade lite om operationerna Jilla har gjort och då kom hon på att hon har gjort två "tupp kammar" på henne. Då kunde mamman inte vara tyst och berättade att jag utblidat mig till Cert fysioterapeut och undrade om dom inte funderade på att utöka med rehab hos dem? Men hon sa det att om dom hade haft mer ortopedfall så kanske, men inte som det ser ut idag! :( Mamman forsatte och sa att det är ju många som opereras på ex strömsholm och bor här.... Jaja ett frö kanske föhoppningsvis eventuellt är sått.


Jillas öga.

Bilden som skulle vara med i det andra inlägget men den ville inte ladda upp med den.


Söndags spår och blöt hund!

Söndag idag och jag har varit uppe hos mormor sen vid 10. Mormor fyller år så vi ska äta här men jag och Jilla åkte upp tidigt för att lägga ett viltspår med morbror och hans Anna. Visade dem hur man ska lägga ett spår och dom la ett till deras Bruno the setter! :) efter att vi lagt spåren så gick vi på en promenad på ca 1 h och 30 min för att dom skulle springa av sig. Upp till tjärn bar det, Jilla som aldrig har haft några rädslor tyckte att bryggan skulle utforskas, såg att det fanns "mark" under henne så hon hoppade i vattnet!!! Isen brast och där stod en förvånad Jilla blöt till bröstkorgen fick ropa på henne så hon hoppade som en groda in till land. Brunon skulle ju inte vara sämre han inte. Men han vågade inte hoppa så han smög ner i vattnet! :) För att sedan ska hoppa upp på bryggan igen, inte kan man gå in till land inte.
Spåren gick väl sådär för båda två, Jilla är som vanligt inte så jätte intresserad av att använda näsan till det den ska användas till men vi hittade klöven och det är det viktigaste just nu. Mallig är hon med den i munnen iallafall. Bruno hade aldrig gått ett viltspår så då kan man inte begära hur mycket som helst tycker jag! ;) han hittade sin kläv han också! spåren var dessutom på åkern och det snöade när vi la ut dem och regnade när vovvarna fick ta dem.
Imorgon måste jag ringa till veterinären och få en tid till Jilla. :( Hon har under någon vecka nu tappat hår runt ett öga och det rinner mer kleggs än vanligt. Pratade med dem på domsjö vet i onsdags och dom tyckte jag skulle vänta med en tid och bara tvätta ögat men ljummet vatten flera gånger om dagen, men jag tycker det har blivit mer sen dess och nu vill jag veta vad det kan vara. (syns lite på bilden vad jag menar)


12 November 2011

Okej! löerdagen har precis slagit om till söndag och jag borde sova. Men jag har ikväll suttit och pysslat med hemsidan lite mera. Har några saker kvar att fixa men det får jag ta en annan gång. En gästbok ska väl dit och sedan kanske något slags fotoalbum jag vet inte.
I torsdags så var jag iallafall och jobbade det var landskamp i Fjällräven center så jag stod i baren och sålde bärtz. :) Allt gick hur bra som helst till jag började får som något på ögat som en liten "slemklum" låter kanske konstigt men det var som att något låg framför vänster öga och jag försökte få bort det men det var kvar. Jobbade på och efter ca 30 min så försvann det men då började en huvudvärk som inte var av denna värld komma på höger sida huvudet och över höger öga. Mådde bara sämre och sämre men jag jobbade på. Såhär i efterhand kanske det inte var så smart men. Te.x jag tog en beställning på 1öl vänder mig om för att ta den ur kylen och har glömt vad dom beställde! :O Skit konstigt... Kom hem och jag fick lov att spy la mig och sov halv 10. Mamma och Björn var upp och titta till mig flera gånger som jag knappt kommer ihåg men jag har pratat med dem. Igår var huvudet inte heller riktigt med men idag tror jag att det börjar bli som det ska. Måste nog sova nu så det inte händer igen. Har haft nog med ont i huvudet på flera år känns det som! ;)
Nu ska jag sova!!! :D


9 November 2011 - Hemsida

Idag har jag tagit mig i kragen och lagt upp Jillas hemsida.
Vet inte hur länge den kommer att finnas för er att titta på är som inte nöjd med den men det kommer jag väl aldrig att bli...
här är iallafall adressen. http://www.bjorkelundsjilla.n.nu/ 


RSS 2.0