22 Juli 2011

Okej! dagarna går och solen har skinit på oss hur mycket som helst.. Okejdå inte när vi var ute på Ulvön då var det regn, dis och massor av dimma.... Var ute från fredag till måndag eftermiddag. Då fick jag nog av det trista vädret. Men vad händer på tisdag? Jo solen skiner som aldrig förr på havet. Skit också! Fast det var sol på fastlandet också men mycket mysigare att vara på havet så man kan ta ett dopp lite nu och då så man blir mer brun.. Inte ligga på en gräsmatta och bråka om platsen med massor av myror som tycker att det är deras plats!!! Men men på söndag åker vi söderut, låångt söderut närmare bestämt 145mil. Ända ner i södra Danmark för att hämta hem N:s föräldrars nya båt och tillbringa några dagar med dem på båten och se södra Sveriges skärgård. Känns ganska mysigt faktiskt!
Vi ska bara följa med några dagar sen tar vi en bil och åker hemmåt. Då kanske jag får gå på zoo? Hoppas! 

Jilla jobbar vi på med. I förrgår var vi och simmade och vi var på ett sånt ställe där jag också kunde simma så jag har badat med Jilla för första gången i mitt liv. Jilla var väl sådär impad på att jag också skulle vara med och bestäma vart vi skulle simma när hon själv vill glida omkring och jaga vågorna. Hon har aldrig simmat där det varit vågor förr så det var riktigt roligt tyckte hon. Ska snart up på en lång promenad med henne men just nu regnar det lite så att vi väntar ett tag till.   


12 juni 2011

Hmm ja alltså imorse åkte mamma och Björn på en mini semester ner till Sundsvall för att ha lite tid för varandra. Dom kommer hem imorgon kväll! Jag hade så mycket planerat som jag skulle göra när det var bara jag och hundarna hemma... Vi skulle på promenader kortare med Duxen då hans artros i hasorna börjar bli ganska stora och längre promenad med Jilla där hon skulle få trava mesta delen av promenaden. Jag skulle in på stan och köpa lite saker till båtresan som står framför dörren. På fredag åker vi till Ulvön och lever livet! :) Jag skulle fixa en av mina nya klockor fick två nya i julklapp lika som denna men andra färger. Men latmasken linda har inte varit inne på stan för att fixa de otroligt stora banden så jag kan inte ha dem på mig. Jag skulle även dammsuga, plocka ögonbrynen och lite annat sånt där fix i ansiktet. Men när jag gick med Duxen började jag att höra hur det mullrade längre bort och att himlen var mörkblå. Fick skynda på Duxen även om jag inte ville det. Tog Jilla och halvsprang promenaden runt och tänkte att vi tar en längre promenad ikväll. Tyvärr har det regnat hela j*vla dagen. Så jag har slappat ganska mycket framför tv:n och datorn. Men ikväll har jag tagit mig i kragen och dammsugit, plockat ögonbrynen och fixat det andra fixet med ansiktet. Hundarna har även fått leta godis i hela huset och det har gått bra... Stan får bli imorgon, det måste bli imorgon!
På torsdag ska jag slinga Annelies hår hoppas på att det blir lika bra som det har blivit de andra gångerna. Så då har man inte alls tid för att gå på stan.
 N och hans far är i Göteborg (?) och har idag varit i Danmark och kollat på båtar. Dom har kört över 100 mil i Danmark på en dag och imorgon om jag inte har fattat helt fel så ska dom börja åka hemåt. Med något stopp i Gävle för att titta på ytterligare någon båt. Undrar om dom kommer hem med någon? 

Nu ska jag sluta skriva massa blajja...


Bilder

                                                                                                                                                                    

2011-06-22

Vovvarna
   min min MIN!  
Snyggaste Jilla   Vackert öga!  
   Bus vovvarna   Vackraste älskade vovve!

                                                                                                                                                                    

2011-07-05

Snyggaste åldringen i staden!   Mattes älskade älskade älskade Jilla!





Certifierad fysioterapeut på hund, extra kurs

Okej! Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Att man aldrig lär sig! Jaja det har iallafall varit full fart här det senaste dagarna. jag, mamma och Jilla åkte ner till Västerås i torsdags för att jag skulle medverka på en extra kurs på fysioterapeut utbildningen. Dom som började gå kursen i början på maj har denna kurs som obligatorisk men vi som gick förra året var den inte det. Iallafall..

Torsdagen började vi åka runt 11,30 och var inte framme förrens efter kl 18. Mycket vägarbeten som sinkade farten en hel del. Väl framme så åkte vi och handlade och tog det lungt hela kvällen. Sent blev det innan man hamnade i sängen men man kunde iallafall sova till halv 8 på fredagen.

Fredagen började med att jag skulle in till ReDog för en tyvärr nödvändig omtenta. Men det slutade med att jag fick gå med Stefan hela dagen som praktikant. Hur kul som helst! Man lär sig så otroligt mycket när man är med honom.. Eftersom jag var med honom hela dagen så fick jag inte gå på djurpark som jag har tjatat om hur länge som helt. Måste dra med mig någon stackars krake som får gå på zoo med mig. :) Fredags kvällen blev också ganska lugn middag och massor av prat. försökte gå och sova i ganska bra tid då man skulle upp så tidigt.

Lördagen kom och jag skulle vara på Aros congresscenter kl 07,30 för avfärd till Kungsör och deras otroligt härliga inomhus hall för hundträning men konstgräs och allt. Jilla fick följa med mig för att vi skulle enbart gå igenom hundar palpation och tekniker som gör att man kan komma fram till olika diagnoser. Vi gick igenom rygg, armbågar och carpus/hasled/tåleder. Man lär sig så mycket mer när man får känna och klämma själv. Istället för att sitta och läsa ur en bok. Och när man har Stefan, Anna och Susanna som hjälper till gör ju inte saken sämre. Alla tre är så otroligt bra på det dom gör. Jilla skötte sig som en ängel brydde sig inte om andra hundar utan hon låg bara framför mig utsträckt och snarkade. Hundar kunde skälla och busa hon tittade bara på dem och la ner sig igen.. Älskar min hund över allt annat på denna jord!

Sötlöken!   Jilla åker 1:a klass  

Söndagen kom och jag mådde tyvärr inte så jätte bra på morgonen men jag tänkte inte stanna hemma. kan ju inte missa en intressant dag heller. Jilla fick följa med också då hon skötte sig så otroligt exemplatriskt på lördagen. Vi gick igenom bog, knä och höft den dagen. Tyvärr så mådde jag bara sämre och sämre och var påväg att ringa mamma som skulle få komma och hämta mig och Jilla i förtid men efter att jag fick spy gick det bättre och jag kunde avsluta dagen. Vid klockan 18 så började vi åka från Katta och Ove eftersom jag mådde såpass dåligt så kände mamma att jag inte skulle köra hem så hon fick sin sambo att stanna i Hagsta och vänta på oss (han hade varit med sitt fotbollslag och spelat i Gävle) Så dom turades om att köra. Även påvägen hem var det massor av vägarbeten som sinkade oss. Högakustenbron var avstäng så man fick ta omvägen runt Kramfors... Drygt när man ligger i baksätet och mår halvdåligt. Men under vägen hem så börjaded det att kännas bättre och jag kunde äta en yoghurt utan att den kom upp.

Har tyvärr blivit lite med viltspårning för Jillas del. Även om vi är omringade av skog där vi bor så är det mesta berg! :-@ Man blir så less. Och sen att man inte får hälla ut blod hur som helst gör inte saken bättre. Min morbror äger en del mar så hon honom kan man lägga spår men där är jag inte så ofta och tiden räcker inte till. Men jag ska börja klippa gräset hos honom så då kanske man kan lägga spåret och sen klippa för att efter det ta det. Måste skaffa mig en till klöv också då Jilla är så otroligt dålig på att koncentrera sig umder första halvan av spåret så jag tänkte att man kan lägga ett kort spår och sedan ett längre som hon tar direkt efter för att hon ska koncentrera sig då? Eller är det en dålig idé?!





RSS 2.0