2013-11-22

Ojoj länge sedan nu. Men ska jag vara ärlig så var våren inte så bra sommaren blev inte så mycket bättre. Hösten samma men nu har det förhoppningsvis börjat bli bättre.
Sist jag skrev här så skulle Jilla in och operera livmodern. Det gjordes och den var fulare än vad dom hade sett på ultraljudet. Många cystor som inte hade setts innan. Och den som hade visat sig hittades inte...Jilla fick i alla fall vara i stillhet i ca 4veckor eller stilla och stilla, koppel promenader och inget lösspringande bus.
Såhär i efterhand kan jag kanske känna att jag var lite feg men bättre det än att släppa henne för tidigt. Sommaren kom och bad å sim tiden började. Startade försiktigt och ökade. Hennes muskler kändes bra, mjuka och fina men något i hennes rörelsemönster var annorlunda. Velade fram och tillbaka om jag skulle anmäla henne till SSU rottis Sveriges största utställning men valde i sista stunden att inte ställa henne då jag kände att hon inte var tillräckligt fit för att ställas. Med facit i hand hade jag kunna göra det för tikar som ställdes var inte heller det. Julle mannen ställdes i unghundsklass och slutade som 2:a. Mycket stolt!
Sommaren gick och augusti kom. I mitten av månaden skulle vi ner till Västerås för att hälsa på några vänner. Och dessutom ställa hundarna i Norrköping och Eskilstuna. Dom gick bra en dag var kan man säga. Norrköping Julle Ukl Excellent 1:a CK 3:dje bästa hane Jilla Ökl Excellent 4:a Ck. Eskilstuna Julle Ukl Excellent 2:a Jilla Ökl Excellent 1:a Ck 2:bästa tik reserv-CACIB. Eftersom jag hade känt att något inte var riktigt bra med Jilla så hade jag bokat tid hos Stefan på ReDog eftersom han vet allt om Jilla sett henne under hela hennes liv både bra och dåligt. Han gick igenom henne men hittade inte riktigt något som var fel. Jag andandes ut och stoppade dom tankarna långt bak i hjärnan och började köra på lite mer än innan. En månad gick och hon blev bara sämre. Halt efter promenader korta som långa. Så en tid bokades på Regina´s veterinärklinik. Jilla fick en ordentlig genomgång och det konstaterades att en av tårna på höger framben gick bara att böja ca 30grader och den var öm.
Där hade vi problemet!!!
Idag är Jilla ohalt, hon är lös på promenader, får busa med Julle. Det känns bra!!
 
Det har inte bara varit dåligt i sommar. Jag har fått jobba på Regina´s veterinärklinik som hjälpreda, hoppas verkligen att jag får komma tillbaka! :)
Mycket Jilla i det här inlägget. Julle då? Han har gjort lite saker han med. Ett MH som var en stor besvikelse, inte alls från Julles sida men saker runtomkring. Några utställningar med blandade resultat. Tränat på med allt från lydnad till spår till utställning till promenader och bus. 8:de december är det årets sista utställning på stora Stockholm. Lilleman mot de stora killarna! :D
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0