2013-03-19 Jilla min Jilla

 
Ja i söndags var Jillas och min tävlingsdebut. Eller det skulle ha varit men så blev det inte. :( Kände när anmälnings tiden började ta slut att vi inte var riktigt klara för start, så jag sköt på det och bestämde ett nytt datum.
Det blev övik bks första tävling för året. I slutet på April!
 
Men jag har haft en liten känsla att Jilla inte varit frisk. Hon har visat vissa symtom på att hon eventuellt fått tillbaka sin urinvägsinfektion. Hon har slickat mycket, läckt lite urin och så har Julle varit mycket intresserad av hennes bak. Och löpte gjorde hon i november/december, så inget sånt på G heller. Åkte till veterinären förra måndagen. Tog urinprov och undersökte henne. Inget direkt visades på provet. Någon liten blod droppe fanns i kisset men inget annat. Urinblåsa och livmoder undersöktes för hand och Jilla brydde sig inte alls. Hon la huvudet på min arm och somnade nästan.
Men veterinären tyckte att det var konstigt att Jilla hade dessa symptom och föreslog att vi skulle göra ett ultraljud av delarna i magen och som tur så skulle den veterinären komma på onsdagen och hade EN tid kvar och den högg vi.
 
Onsdagen kom och jag åkte dit så otroligt nervös jag var ojoj. Upp på bordet och raka magen! :( Utinblåsan, lever och njurar såg bra ut. Men i livmodern fanns en liten inflammation och i höger äggstock fanns en cysta. Den var inte stor (6mm) men den fanns där och det ska den inte göra. Fy fan vad lessen jag vart! Tårarna brände under ögonlocken. Men jag bet ihop och försökte lyssna så bra jag kunde!
Båda veterinärerna som var i rummet sa att det är bäst att operera men ni bestämmer själva. Innan jag gick hade jag bestämt mig. Men vi skulle höras dagen därpå för att prata om urinproverna som hade skickats för odling.
Ultraljuds veterinären tyckte Jilla var så otroligt snäll och medgörlig. :D Underbara ord! (Där fick du dumma assistent som skulle ha munkorg på min SNÄLLA hund!!!) Jaja dagen efter så beställdes tid och nästa vecka är det dags ingen för Jilla att lägga sig på bordet och bli karvad i!
Så ingen start i april heller då det är konvalicens i ca 1månad.
  
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0