Söndag

Nu har ännu en helg dragit förbi i raketfart. Mycket upp och ned, mest ner har det varit i helgen. Det har varit ganska kallt så hundarna har inte fått den motion dom brukar få men dock kortare så att dom inte river huset. Jag jobbade hela dagen igår. Fick börja en timme tidigare bara för att Modo Syd (suporterklubb) skulle äta, 60 personer. Drygt! Folk var almänt otrevlig, svor och skrek åt en. Blir man så bara för att det är lönehelg? Jobbigt var det iallafall! Men man ska väl tänka på att det snart kommer pengar in på kontot. Sen var det meningen att jag skulle ut på krogen men så blev det inte, tänker inte gå in på det mycket närmre men. I fredags var jag bara hemma å slappade, myste hur mycket som helst med Jilla. Hon var verkligen på matte mys humör och det tackar man ju inte nej till kan jag lova. Började även att fundera på om jag ska skriva lite om vad Jilla och jag har haft för oss när vi inte har funnits ute på internet. Men vi får se hur det går med det! Tog någon månad att få upp artikeln om Jilla efter den var klar! Idag var mamma och jag ute på en 7,5km lång promenad med hundarna, kallt men klär man sig så går det ju ganska bra ansiktet tar styk och man ser ut som en tomat i flera timmar efter men det får man tåla. Hundarna har ju iallafall varit lugna resten av dagen! :D Ikväll blir det Pillis mys och tv tittande, längtar! Sen ska jag förhoppningsvis slänga iväg anmälan till Årsmötesutställningen ikväll också, så att det blir klart någon gång. Känns kul att få träffa folk man inte har träffat på ett tag (Och ja Ove du är medräknad där! :P)

Har även suttit och försökt fixa lite med blogg designen, när jag gick i skolan tyckte jag att jag var hyfsat bra på det här med kodning och sånt men nu när man sitter här så är man ju så OFF så det finns inte, nu orkar jag inte sitta med den nå mer så den får se ut såhär tills vidare. Känner jag mig själv rätt så kommer jag att sitta och svära över den om bara någon dag eller timme vem vet! :S

Pillis och jag


Torsdag

Idag är det torsdag snart helg! :) Känns bra det.
Inatt har det kommit hur mycket snö som helst och det har bara fortsatt hela dagen. Jilla och jag var ute mitt på dagen, hon brukar alltid springa i alla diken eller ute i djupsnön hon testade en gång och då försvann hela hunden. Bara borta! (har en bild som jag ska lägga in längst ner) Roligt tyckte jag men sen så gick hon bara på vägen. En rolig promenad! :D Hon hade tydligen gjort samma sak imorse när hon skulle ut och bajsa.

Sen har jag städat hela min övervåning idag, både dammsugit och torkat golven. Känner mig duktig! På jobbet åkte jag på att städa med både innan matchen började och när den slutade. Snacka om nitlott!!! Har inte så mycket att skriva om idag. På Lördag så jobbar man igen och sen så drar jag mig mot krogen! :)

Jilla försöker ta sig fram i snön.       Jilla


Onsdag

Ja vad ska jag säga? Idag skulle det vara storm här där jag bor, visst det blåste lite och snö kom det men storm var väl ändå att ta i? Har inte gjort så otroligt mycket idag, Jilla och jag tog en sovmorgon eftersom vi var ensamen hemma och inte klagar den hunden över det inte. Hon ligger så bra i min säng upp och ned, snarkandes. När mamma kom hem efter ett möte så drog vi på oss kläderna och gick ut med Dum och dummare (Jilla och Dux). Gick på golfbanan och det var faktigskt ganska skönt. Det hade drivit massor av snö in på promenad stigen så det var inte bara hundarna som fick sig ett träningspass. Jilla som brukar vara mer ute i djupsnön kunde nu springa på stigen och låta snön yra omkring henne! :)

Igår gick Annelie och jag med Jilla och Doris kameran var med men den stannade av någon konstig anledning i min ficka hela vägen! Konstigt det där. När den är med så stannar den alltid där och när den inte är med så svär man åt sig själv för att det skulle kunna bli så bra bilder... Imorgon ska vi kanske gå igen om det inte är storm då med känns inte så kul att gå så långt som vi brukar göra när snön flyger runt oss.

Dum och dummare


Måndag

Då har ännu en dag passerat och här sitter jag och har inte så mycket att göra. Funderar på att gå till sängen. Iallafall så har jag gjort rätt så mycket idag, var på en arbetsintervju vid 11 hoppas inte så mycket eftersom man inte blir lika nere om man inte får det då. Sedan gick mamma och jag runt Höglandssjön med hundarna vi hade en häst, ja en häst framför oss hela vägen så det fanns några trevliga högar runt sjön, eller Jilla tyckte dom var trevliga men jag tyckte väl inte direkt det. Efter det så skulle jag in till stan en snabbis för att köpa några saker mamma hängde med bara för att vara trevlig. Det slutade med att mamma köpte mer saker än vad jag gjorde och då blev ju allt mitt fel! Eftersom det var jag som skulle in till stan!!! Trevlig typ det där!

Imorgon ska jag och Jilla träffa min kompis Annelie och hennes hund Doris för att gå en förhoppningsvis låång promenad. Sist fick vi avbryta den när vi inte ens kommit halva vägen för att Annelies chef ringde och ville ha henne att jobba! Dålig stil! Men kameran ska iallafall med ut så vi hoppas på några bra bilder.

På onsdag ska Jillan och jag ut med ett hund gäng som vi brukar träffa för att gå och snacka en massa skit och hundar förstås! Torsdag blir det till att slappa sen så är det hemma match så då jobbar man skönt att få lite pengar. Jobbar även på Lördag! Sen är det Melodifestivalen här i stan och då ska jag också jobba, trevligt!


From hell and back!

När ens hund drabbas av en skada vill man ta reda på så mycket som möjligt om den skadan. Så var det även i mitt fall! Eftersom min hund drabbades av en väldigt vanlig skada nu för tiden Osteochondros (OCD) så fanns det mycket fakta om hur skadan skett, hur operationen skulle genomföras, hur tiden efter skulle se ut och hur rehabiliteringen skulle gå till. Men det jag saknade var hur ägaren/ägarna hade det under perioden. Det är det jag kommer att skriva om i denna artikel.

 

Hela vår resa började när Jilla i mitten av december 2008 började halta lite, eftersom det var vinter så började vi inte att tänka på det värsta utan att hon hade halkat och sträckt sig. Men i januari hade det inte försvunnit så en röntgen blev nödvändig. Natten innan röntgen kunde jag inte sova, då kom alla dessa tankar om att det kanske är det värsta i alla fall. Med rinnande ögon så skänkte jag några ”böner” till min älskade ängel i himlen om att det skulle gå bra! Röntgen gjordes och ingenting syntes, plåtarna skickades till SKK och de såg ingenting heller. En kur Rimadyl och vila fick vi och jag andades ut. En månad gick och ingen bättring sågs, vi fick då en remiss till Strömsholms djursjukhus. 05,30 startades den nästan 60mil långa resan till Västerås.

 

 Jilla fick diagnosen OCD efter ett artroskopi ingrepp den 25 mars 2009. Då var hon endast 9 månader gammal. När vi fick veta att de hade tagit ut en medelstor benbit så kändes det som om allt var över, lite vila sen skulle det vara klart. Om jag bara viste hur fel jag hade! En månad senare var vi åter på Strömsholm för att operera nästa armbåge, men då var inte den första tillräckligt bra för operation. Det var då alla mina tankar började snurra. Kommer hon bli bra? Blir hennes liv värt att leva? Massor av tankar. Maj kom och vi var åter på Strömsholm denna gången blev det operation. Väntan är det värsta den är rent ut sagt hemsk, man vill ha samtalet men ändå inte för tänk om det inte har gått bra. Tankarna flyger fram är hon vaken? Ligger hon ensam? Har hon ont? Saknar hon oss? I juni var vi ner igen alla hoppades på att det skulle vara sista återbesöket. Ett återbesök som skulle bli det absolut värsta jag någonsin har varit med om. Första benet var fortfarande inte bra och operation schemalagdes till dagen därpå. Vid det här laget var jag inte rädd för att hon skulle sövas eftersom hon gjort det så många gånger tidigare. När veterinären äntligen ringde började hon med meningen som än idag ekar i mitt huvud. – Det här var värre än jag trodde! En mening som fick hela livet att gå från rätt okej till ett stort helvete. Som tur var så hade min mamma svarat. Om det hade varit jag hade jag slutat lyssna efter den meningen. Veterinären trodde inte att Jilla skulle överleva för skadorna var så stora men hon gav oss sex veckor att försöka få henne på rätt spår. När mamma berättade vad veterinären sa så sprutade tårarna, det spelade ingen roll att det satt flera personer runt mig det bara rann. Jag kommer ihåg att jag viskade fram – tänk om jag inte får ha henne kvar!  Jag har aldrig mått så ortroligt dåligt som jag gjorde under de kommande sex veckorna. Vissa dagar ville jag bara ge upp det kändes som om det var försent. Hon hade fått sin dödsdom och ingen kunde rädda henne. Andra dagar ville jag inget annat än att kämpa. Visa alla att vi kan! Vi trampade vatten eftersom vi inte har någon Water Walker Treadmill där jag bor. Givetvis fick hon massage och kyla efter varje aktivitet. Jag har nog aldrig haft så nära till tårar som jag hade under de där otroligt långa veckorna. Jag behövde bara titta på Jilla för att tårarna skulle börja rinna. Flera nätter grät jag mig till sömns för att mardrömmen aldrig tog slut. Varför vi? Det här händer inte oss! Jilla är min första egna hund, vi skulle ju leva länge tillsammans. Vi skulle ju tävla bruks, gå på utställning och njuta av livet tillsammans men nu hade vi det här, ett stort berg på bröstkorgen. Livet är inte rättvist!

 

 Efter sex veckors slit med vatten träning, massage, kylning och en sträng matte till vad hon fick och inte fick göra var vi åter på Strömsholm med pulsen på i princip noll och kniven mot strupen fick vi beskedet att Jilla skulle överleva! Berget som fanns över mitt bröst, det svarta molnet som förföljt mitt huvud allt försvann på ett andetag. Det var nära tårar men inte av förtvivlan utan lättnad. Veterinären sa att hon nog aldrig kommer att bli helt återställd, men hon hade inte sett Jilla så bra som hon var just då. Jilla skulle med stor sannolikhet gå på Rimadyl mer eller mindre hela sitt liv. Tävla i bruks skulle hon inte klara av utan hon skulle bli en renodlad sällskapshund. Eftersom hon skulle gå på Rimadyl sa fanns ju inte utställning på kartan heller men just då sket jag i allt eftersom Jilla skulle överleva! Min älskade hund!

När vi kom hem fortsatte rehabiliteringen med utökade promenader, viktmanschetter, vi slutade med vatten trask och började med vanlig simträning i en liten sjö som höll en högre värme än andra och så blev det mer massage efteråt.

 

Ju längre tiden gick tyckte jag att det såg bättre och bättre ut men eftersom jag ser henne varje dag så var/är det svårt att se man blir så hemma blind. I mitten av oktober slutade vi helt med Rimadyl, då började en liten oro komma fram igen att hon skulle få ont och börja halta igen men som vi såg det blev det inte så. Tiden gick och i november bokades en resa till Västerås för att träffa några vänner som dessutom äger Jillas mamma och bror. När vi ändå var där beställde vi en tid hos Stefan Rosén på Redog han har tittat på Jilla innan varje besök på Strömsholm sen har han även tittat på tre av Jillas syskon som lidit av samma skada. Jilla fick gå och trava i gången som finns hos dem. Stefan klämde, provocerade och böjde men Jilla reagerade inte. Stefan tittade upp på mig och sa att det inte fanns någon ökad ledvätska längre. Nära tårar igen kan jag lova. Stefan sa även att hon var helt återställd vi kunde börja motionera henne som vanligt, hon kunde börja vara lös som hon inte har varit på nästan ett år leka med andra hundar under kontrollerade förhållanden och kortare stunder till att börja med. Än en gång var jag så otroligt glad vi hade klarat det och kommit längre än vad någon någonsin hade vågat hoppas på.

 

Även fast jag vet att Jilla är återställd så finns det fortfarande lite oro kvar i kroppen. Saker som tänk om vi tränar och släpper på tyglarna för mycket, skadan kan ju alltid komma tillbaka men jag låter inte dessa tankar ta över utan njuter fullt ut att jag har Jilla här med mig. Till våren ska vi börja gå på utställningar igen och försöka erövra rosetter. Har även funderingar på att möjligen börja med lydnad kanske till och med någon tävling där vi hoppar över hoppet. Jag är 20 år och Jilla är min första hund, jag har bestämt mig för att satsa på att hjälpa folk som sitter i samma eller i en liknande sits som jag har gjort. Jag ska utbilda mig till Cert Fysioterapeut på Hund. Jag vill inte att någon ska behöva genomgå det här, jag vet att det nog är omöjligt som aveln ser ut på flera av våra raser men jag vill i alla fall hjälpa till!

 

Vad jag vill få ut av den här artikeln är att visa för er som har en hund som skadat sig som kanske sitter längst ner i träsket som jag har varit i, jag vill bara att ni inte ska ge upp. Jag vet att det är jobbigt, det gör jag verkligen men ge för fan inte upp!

Hoppas att ni orkat läsa igenom det jag har skrivit och att ni kanske har fått ut något bra av det. 

     


Lördag

Idag så händer det inte så speciellt mycket om man säger så. Är ensamen hemma med båda hundarna. Mamma jobbar och Björn är borta på något fotbolls grejs. Innan mamma åkte på jobbet så var vi iallafall ut på en lång promenad med dum och dummare! Rally mest hela vägen men så är det mest på alla promenader. Jag har efter att hemsidan försvann skrivit en artikel om hur mitt liv var under Jillas operation och rehabiliterings period var, den ska egentligen in i den kommande hemsidan (när den nu kommer) men jag sitter och funderar på om jag ska lägga upp den här och se vad ni få som läser tycker om den. Den ligger redan inne på ett forum men skulle vara kul att få lite komentarer från er som vet vilka vi är och följde oss på den gamal sidan. Men jag ska tänka på saken lite till!

Har iallafall anmält Jilla till en utställning som är i Timrå i Februari, ska bli kul att komma ut och träffa hund tokiga människor igen. Sen hoppas man ju att det kan gå bra för Jilla också, men går det inte så är hon ändå den finaste hunden i mina ögon! Måste börja träna in "stå" igen vi är ju som sagt lite ringrostig på utställning. Kom ihåg det att Jilla skulle ha varit i ringen på den utställningen förra året men hon haltade redan då.

Igår kom jag fram till att det var exakt ett år (22/1 2009) sedan Jilla var in till veterinären för den första röntgen. Ett år sedan den här cirkusen började. Shit helt otroligt! Tiden går men det kändes som om den stod stilla. Kommer att bli jobbigt att uppleva alla saker igen fast ett år efter. Alla operations datum, alla resor, all väntan, alla känslor allt kommer att komma tillbaka. Bara jag tänker tillbaka på tiden nu så kommer tårarna smygandes upp i ögonen!


Första inlägget!

Okej! Eftersom min hemsida gick under jorden för ett ganska bra tag sedan nu så ska jag börja blogga är det tänkt. Just för att själv kunna hålla koll på när saker och ting har hänt, sen finns det kanske någon enstaka människa där ute som är lite intresserad av vad Jilla och jag gör vad vet jag? Det kommer kanske inte att uppdateras varje dag eller så kommer det göra det. Det får tiden utvisa! Jag kanske får fingrarna ur det berömda arslet och fixar klart med min hemsida som jag har pratat om att göra i jag vet inte hur många månader. Just nu är iallafall ingenting bestämt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0