Lördag

Nu är jag trött kan jag lova! Dagen började 05,15 då spöket (jag) tog mig upp ur min varma härliga säng. Men ska Jilla ställas så ska hon! 06,00 rullade mamma och jag ner mot Mäja först för att hämta Monika och Jambo sedan fortsatte fäden ner till Timrå för att ställa Jilla. Eftersom det var så otroligt dåligt väder så startade vi tidigare än vad vi skulle ha gjort på sommaren eller när vädret var bättre. Mycket snörök, snö och dålig sikt!

Iallafall så kom vi fram och den långa väntan började. Först var det valpar klass I och II. Sen var det alla han klasser. Sen var det Juniorer tikar och sen var det Jillas tur. Ensamen i gruppen!!! Fy så tråkigt det var! (blir nog bättre nästa helg 20st unghundstikar) Tror att domaren tyckte om Jilla! Han sa att hon hade störst tunga för dagen, det ni! Jaja Hon blev ju 1 Kv 1Kk med Hp

Välvuxen tik, bra propotioner, vackert huvud, komplet bett,
mellan mörka ögon, behöver torka upp i halsen,
mycket bra benstomme till kropp, stram rygg, bra längd i brösktorgen,
härlig bredd i låren, glansig päls, rätt struktur på täck hår,
rör sig balanserat med bra steg från sidan, trevligt temprament.
Domare: Hans Almgren

Hel nöjd över dagens insats! Nur har vi kommiy oss ut på banan igen och nu kommer det inte att vara lika läskigt nästa gång. (Hoppas jag) Det var ju iallafall över ett år sedan hon ställdes. Den här tiden för ett år sedan hade helvetes året (om jag får säga så) börjat lite smått.

Sen var det bra raka vägen hem vila i 1 ½ timme sedan var det bara att åka till jobbet. Jobbigt!!! Löne helg och fulla människor har sagt det förr men säger det igen DOM ÄR HEMSKA! Nu är huvudet helt tomt och jag ursäktar mig om det har kommit in några felstavningar och oförståliga meningar. Just det ja! Självklart glömde jag kameran hemma. Ja båda två! Så jag tror att det kommer att komma ut bilder på Jillas systers hemsida, då Katharina hade huvudet med sig och kom ihåg kameran! ;)


Utställnings fin!

Alldeles nyss så har Jilla fått bli utställnings fin. Hon fick badaoch nu har jag en svart hund igen! :) Mycket trevligt! Vi brukar bad henne nere i källaren där vi har en dusch men nu när det är så kallt ute så kändes det inte så kul att låta henne bada där. Så mamma och jag "kastade" ner henne i badkaret uppe. Tror att Jilla tyckte om det! Hon stod där hela tiden och tittade på vattent som försvann. :) Nu ska vi bara klippa lite klor och rensa öronen så är vi klara! :D

Bad


Fint är det men kallt!

Har nu varit ute med hundarna och det var kallt det hade blivit lite varmare -18° så det känndes ju bra iallafall. Vi gick på golfbanan så det blåste lite men inte allt för mycket. Det dåliga var att på vissa ställen hade det drivit igen av blåsvädret som har dragit förbi. Men är man klädd så kan man ju plumsa igenom det också.

Är jätte hungrig nu och snart så tror jag att maten är klar. Makaoner och korv! Sen tror jag att det blir slappt. Ska fortsätta med personliga brevet. Eller så blir det soffan. ;)

Har fastnat för bilder i sepia färg, därför får ni en till!

Jilla och jag 5/8 2008


Fint väder

Det är otroligt fint väder utanför mitt fönster just nu! Och här sitter jag tänker kanske ni men det är så att det är -23° ute och jag känner att det är aningens kallt för att gå ut. Men jag ska gå ut senare när mamma kommer hem från jobbet. Hundarna måste ju gå ut på promenad!!! Även om jag tror att dom hellre ligger i sängen eller soffan och bara njuter.

Just nu sitter jag och knåpar på ett Personligtbrev/CV blir aldrig nöjd!



Söndag, söndag, tråkiga söndag!

En otroligt seg Söndag är snart förbi. Skönt! Idag har jag dragit mig för att göra någonting alls. Drog mig för att gå upp, drog mig för att gå ut med hundarna - 18° och blåste som f*n gjorde det. Huvva! Men ut bar det mamma och jag tog hundarna och gick iväg en kortare sväng just för att det var så kallt. Men mamma ville se hur Jilla skulle tycka det var att trava bredvid henne när hon åkte längdskidor, då jag vägrar ställa mig på ett par skidor så länge det inte är utfösskidor! Dom drog iväg, jag och Duxen satt kvar i bilen och väntade och väntade. Hur lång tid kan det ta att åka 1,5km? Tillslut kom dom och då sa mamma att Jilla hade mer eller mindre sprungit på snedden hela vägen. Hon ville även bita av skid spetsarna!!! Blir ingen skid hund det där. Sådan matte sådan hund eller hur var det? :)
 
Jilla sover!

  Ingen ovanlig syn i det Westin:ska hushållet! :)


Lördags kväll

Idag har varit en rätt så rolig dag måste jag erkänna. Det var bara mamma och jag hemma idag så vi låg och drog oss i var sin säng på var sin våning i huset. När jag kom ner så kom jag med den smarta idén att vi ringer Jocke (bror) och kollar vad han gör! Gör han ingenting speciellt så kanske vi kan åka runt på bil affärer och testköra lite bilar! :D Sagt och gjort vi drog ut och testade eller vi och vi mamma och Jocke. Jag fick sitta bak och testa baksätet, någon måste ju göra det slitsamma jobbet också! ;) Testade en Volvo V70 och en Passat. Nu har mamma ett svårt beslut framför sig kan jag lova. Hon säger hela tiden att hjärtat är med passat men Volvo är rymligare!

Jaja men Dum och dummare då? Jodå dom fick sig en promenad när vi kom hem. Var ganska kallt ute så vi var bara ute i en timme, men tror dom var ganska nöjda iallafall när vi kom hem.

Orkar inte skriva mer nu. Jilla ligger redan i sängen oh sover så jag ska dra mig dit jag med!

Jag och Jillas bror Jambo


Torsdag

Idag har varit en sån där dag som allt har gått lite små fel kan man väl säga. Morgonen började ganska bra låg kvar lite längre än vanligt och myste med Jilla, eftersom vi var ensamen hemma så gick ju det bra. Solen sken och ut tog vi oss! Vi gick ner på golfbanan för att Jilla skulle få plumsa lite i snön och bli trött av det. Gick en bit och tyckte att vi kan ju fortsätta eftersom det var så fint väder och då blir ju Jilla ännu mer trött. :) Vi knallade vidare och Jilla har nu för tiden alltid med sig en leksak. Först var det en boll med snöre men den slarvade hon bort i djupsnön, sen blev det en annan boll men den finns också någonstans i djupsnön nu. Då tyckte mamma och jag att vi köper en likadan leksak som Duxen har. Den ser ut som typ en dynamit, rak avlång i nåt gummi matreal. Iallafall så gick vi där på golfbanan och hade det trevlig Jilla sprang med sin leksak och såg så glad ut så. Men i ett oövervakat ögonblick så släppe Jilla leksaken och fortsatte att gå!! När jag upptäckte det så brakade the day from hell lös. Jag tvingade Jilla att leta efter leksaken, vi gick fram och tillbaka, fram och tillbaka i minst 15 min innan hon hittade den. Under den tiden hade jag sagt många dumma saker det var allt från att hon aldrig i hela sitt liv skulle få en till leksak, till att jag såg i mitt huvud hur hennes anonns på Blocket skulle se ut. Men när hon hittade den så vart jag så glad hoppade och skrattade, tror att hon tyckte jag var lite konstig men det skiter jag i för hon är BÄST min Jillis!

Sen så var det dags att hämta och hjälpa mormor igen eftersom vi har morfars bil. Åkte in till stan för att hämta henne utanför Apoteket, hon sa att hon skulle stå och vänta och gå ut när jag kom. Råkade stanna på en "taxizon" men eftersom hon skulle komma ut direkt så sket jag i det. Självklart så kom polisen och var lite sur "Om det kommer en taxi nu blir dom nog sur på dig!" Jo det vet jag med. Mormor kom och vi åkte och handlade. Glömde att dagen var rätt rötten för ett tag där. Kom upp till mormor och där stod det fyra hundar mitt på vägen utan husse eller matte, ingen av dom flyttade på sig så där stod vi. Hur gör vi nu då? Tillslut så flyttade dom sig och vi kunde krypa vidare. Lämnade mormor och brummade hem i en j*kla fart. Men vad händer då? Jo en bli hade ju kört av vägen eller kört av och kört av däcken på passagerar sidan var i ett dike och resten på vägen. Hur klarar man av det liksom? Visst vägen är smal men inte ens jag är så dålig! Det blev stopp och jag kom liksom ingenstans. Tänkte att här kan ju jag smyga förbi och komma iväg, men då börjar en annan bli som hade kommit dit innan mig att backa! Jag kunde inte backa för jag stod bredvid bilen som hade kört av och dom höll på lasta ut barn. Tanten i den backande blien kommer utspringade till min bil. "Du måste backa för jag har en tid att passa uppe i Umeå!" Skulle jag backa över barnen tänkte hon eller? Jag började backa och det gick ju bra, men tanten kunde inte backa kan jag säga nära diket på andra sidan!!! När hon var borta så backade jag så jag kunde vända och tog en annan väg hem. Tog dubbelt så lång tid att komma hem idag motför vad det brukar. Drygt!!!

Men nu på kvällen har det blivit lite bättre, drog mig ut i kylan (-21°) för att gå med mina hundpromenads kompisar. Fem tappra själar med hundar tog sig ut. Vissa hundar tyckte det var skit kallt! Det var trevligt men kyla tärde på mitt redan dåliga humör! Nu sitter jag här med en kopp med varmt té, mums!

Förlåt att det blev så långt!

Jilla passar i mina shorts! :)


Måndag

Idag får bliderna tala!

Ruskprick och knorrhane

Flying Rottweiler!

Jag tar den!

Där är den...

Nu är jag nära...

Got yah!


Jilla

Har hört att vissa har svårt att se hela bloggen! Finns det någon annan som har samma problem?


Fredag

Nu var det ju ett tag sedan jag skrev. Har som inte funnits något att skriva om. Igår hjälpte mamma och jag mormor med att handla och lite sånt (eftersom hon inte har körkort) Var även hem till storebror och planterade om hans blommor. Hur han kan ha haft död på garderobsblommor fattar jag inte men så sant var och är det! Det blev en sen promenad med hundarna, riktigt skönt faktiskt! Inte många människor, hundar eller bilar ute så dum och dummare kunde vara lös mest hela promenaden. Idag har det inte hänt så mycket alls faktiskt mamma och jag var ute tidigt med dum och dummare för att mamma skulle åka på jobbet vid halv 2. När hon åkte så var jag ensamen hemma, tråkigt tycker jag! Jilla låg och sov och tänkte inte alls vara trevlig med mig! Så jag slog ner min bakdel här och gjorde lite nytta. Fixade lite papper och en "kalender" kan man väl kalla det. Borde sätta mig och fixa det sista på CV:t så att man kan skicka ut det och kanske få något jobb snart. Börjar bli lite trögt att bara gå hemma på dagarna. Måste till Arbetsförmedlingen också Jävla skit! Jag vill börja plugga! När man vet vad man vill och bara väntar på att få utbilda sig till det... Men när man äntligen har vågat skicka in anmälan till utbildningen så blir det inte av något för att det är för få anmälda! :( Men vi hoppas på att den drar igång snart!!!

I helgen har jag ingenting inplanerat alls. Är super sugen på åka ut och partajja lite men alla verkar jobba eller så är dom inte hemma!!! :( Jobbigt det där! Mamma jobbar dessutom hela helgen så man är ensamen nästan hela tiden, hur ska det här gå som? Jag får ta och vara med Jilla och hoppas på att hon vill hålla mig sällskap. Ska iallafall borsta henne en eller flera gånger i helgen, finns mycket päls på min lilla pälskling! Ska kanske träna lite lydnad med om jag hittar något ställe som man kan göra det på. Stå måste jag ju också träna på herregud det är ju snart utställning. Nu blev jag lite nervös! Hur ska det gå? Jilla är snyggast i mina ögon men hur ser andra på henne? Måste sluta svamla nu och åka och hämta mamman.

Älskar denna bilden!


Lite planer

Tänkte skriva in lite av vad Jilla och jag har för planer framöver!

27/2 2010 Utställning Timrå (Anmäld)
7/3 2010 Utställning Borlänge (Anmäld)
17/4 2010 Utställning Örnsköldsvik
25/4 2010 Utställning Västerås
14/11 2010 Utställning Rättvik

Jilla kommer att AD/HD röntgas under våren. Har även planer för att börja gå vissa kurser då vi bara har hunnit gå valpkurs ännu. Datum kommer komma ut senare då inget är bestämt ännu.


Söndag

Nu vet jag att det är söndag! ;) Idag så har det varit och är mycket fint väder här i Guldkusten. Dagen började med en lång promenad med hundarna och mamma. Kameran var med och kort knäpptes, i kameran såg alla bilder bra ut men när jag kom hem och tittade i datorn var alla ÿber dåliga. Svart hund, vit bakgrund och sol ingen bra kombination... Så allt var typ i onödan! Som tur är så har jag två kameror så jag tog den stora och gick ut för att testa om han klarade vädret bättre än den lilla. Och det gjorde han! Så jag ska fixa till några och lägga in dem här nu när jag har skrivit klart!

Jag är iallafall hur trött som helt efter helgens jobb. inte för att jag har jobbat mycket precis, men det har bara varit jobbigt. Jobbade ju både Fredag och Lördag, fulla människor är f*n jobbiga alltså! Det säga att vi ungdomar är dryg på fyllan men vuxna kan dom med. Igår var det någon som hade haft det roligt med ljuskopparna som står på borden, dom hade slängt ner en portions snus som hade fattat eld och där låg den och bran. Har ingen aning om hur länge den hade legat där när vi upptäckte det. Lukta satan gjorde det också efter att vi hade släckt också... Blir så less! Sen fattar jag inte varför i hela världen man måste kasta sin lös snus på GOLVET när det finns tre-fyra papperskorgar som är till för att kasta saker i!!! En sak till som jag blev aningens less på, när vi var påväg hem så skulle jag ställa upp den sista stolen på bordet (bar stolar och bord) och vad händer? Jo skivan sitter ju förstås inte fast i benet och då åker ljuskoppen ner i golvet och går sönder! :/ Puss på vaktmästarna! Nä ska sluta klaga jag trivs hyfsat bra, härliga arbets kamrater, schysta arbetstider, sen att hockey spelarna inte gör sitt jobb är en annan sak!

Ikväll blir det iallafall slappning framför tv:n med en stor skål glass i knät och en ännu större skål med Tupp-pruppar (ostbågar) på bordet! :D Linda likes!



Jilla står        Skogen        Jillan.

Lyssnar!        Jilla snygg!        Full fart framåt!

Snö flyg        Blir det bra så?

Till alla nya läsare missa inte min artikel om Jillas OCD! Länk


Lördag eller är det Söndag!?

Här sitter man nu, mitt i natten och borde egentligen sova. Ikväll har man iallafall Jobbat under Melodifestivalen, var den bra någon som såg? Vi städade för fulla muggar när den var så jag hörde ingenting. Förstår inte att det kan bli så otroligt mycket glas och flaskor!!! Vi hade bara öppet i typ två ynka timmar men ändå så tog det en och en halv timma att städa upp skiten. Jag fattar inte! Borde tagit ett kort! Men pengar kom det in i kassorna, om jag inte minns helt fel så var det upp emot 37 tusen i våra två kassor. Synd att man inte får ta det som dricks! :( Ska fatta mig kort nu ikväll då sängen skriker på mig. Skriver mer imorgon.


Jilla sover (2009)


Onsdag

Nu händer det inte mycket om dagarna inte. Jilla och jag har idag varit på en 1,5 timmes promenad sen så skottade vi i 30 min eller vi och vi. Jag skottade och hon förstörde det jag gjorde då hon hoppade ner all snö igen. Det har snöat hela dagen och det snöar fortfarande, riktigt mysigt! Det faller sånna där stora härliga flingor som tar evigheter att hamna på backen. Mys!! Idag på promenaden hade vi tänkt att gå på Golfbanan bara för att det var så länge sedan vi gjorde det, men då var det inte upp skrapat och jag kände mig lat så jag orkade inte plumsa hela vägen. Sen var det även en annan kvinna som hade gått ner och börja plumsa med hennes hund och den är inte så trevlig mot andra hundar så då tyckte jag att vi kunde lika gärna gå en annan väg. En mycket mysigare väg! Finns en liten stig som man bara kan gå på (inga bilar eller skotrar kan komma dit) där gick vi, man hörde bara täckbyxornas ljud när dom prasslar mot varandra. Det är så fint alla träden är täckta av snö många har böjt sig över stigen. Hade jag haft kameran skulle jag ha knäppt några bilder men det var ju så halvmörkt väder så då kan man ju inte knäppa på Jilla och då följer den inte med. :S Ska kanske börja tänka om!?

Sen har vi inte gjort så mycket mer idag. Jilla har legat som en död sill, och jag har suttit här och gjort lite nytta. Betalat lite ränkingar och anmält Jilla till Årsmötesutställningen! Nu är det gjort och vi får hoppas på det bästa!

Imorgon ska mamma, mormor och jag till veterinären med mormors katt som ska få sina bollar klippta! Känner vi honom rätt så kommer han att sitta och skrika i buren hela tiden så dom kommer att ta han först, sen när han vaknar så kommer han att fortsätta att skrika så dom kommer att skicka hem honom så snabbt det bara går! :) Lille Sigge!

Älskade Jilla!


RSS 2.0