...

Då var spåret taget!
Jilla gick väl sådär, hon går bra ett tag sen så får hon något annat i näsan och drar iväg på något annat. Och spåret kan verkligen inte ha slagit så otroligt mycket. Men hon hittade klöven iallafall och det firades! ;)


28 oktober 2011

Passar på att skriva lite nu när jag ändå sitter och väntar på mamma som är inne på sjukhuset men mormor och morfar. Morfar ska in på ögon.
Har lagt ett viltspår till Jilla som hon ska få ta sen. Ett ganska enkelt spår men jag känner att hon har som tappat intresset för spår så hon måste få lite motivation! ;)


Är mattes pälskling sjuk!?

Ja är mattes pälskling sjuk?
Var på promenad tidigare idag och då var allt som det ska utom att hon var aningens lös i magen. Hon brukar ALDRIG vara lös. Stålmagen brukar hon kallas! Men när det var dags för bajs nr 2 så rann det ur henne. Hon var slö och gick endast vid min sida och det brukar hon inte göra frivilligt å jag brukar inte tvinga henne till det heller. Bara hon inte drar så får hon gå före! När vi kom hem så låg hon bara på ett och samma ställe och hon brydde sig inte ens när alla i familjen var i köket, hon bara låg... Mamma la en bulle framför hennes näsa och hon åt den INTE! :O
Min lilla sopskruv ville inte äta!
Jag tog tempen på henne någon timme efter promenaden och den var på 38,5 ganska normalt ändå.
Middagen åt hon lugnt och sakta (brukar aldrig hända) Dux var till och med klar före henne. (brukar aldrig hända det heller)
Men nu har hon börjat piggna på sig, dricker vatten och är vaken. Har varit inne i köket för att slicka våra tallrikar från middagen. Hon kanske bara var trött? Jag vet inte.
Jobbigt att lillan ska vara så. Huvva mattes älsklings pillis! Jaja hon får vila resten av kvällen så får jag se hur hon beter sig imorgon.


14 oktober 2011

Fredag kväll och jag ligger i soffan! Ska sova tidigt och försöka dra mig upp ur sängen så man är hos bror vid kvart i 10 imorgon så vi hinner att byta däck på två bilar. Den tredje får vi ta till veckan för jag ska hinna på jobbet till kl 14 också sen har man ju Jilla som ska ut innan också. På söndag blir det nog klubben och kolla på utställning! :) En inofficiell med mest valpar men roligt att kolla iallafall.

I veckan har det blivit en del träning på klubben med Jilla och jag måste erkänna att jag blir lite sugen på att starta henne i lydnad. Mycket träning kvar till jag kan göra det men tanken finns! Hon lär sig så snabbt. Igår lärde hon sig ettans apportering! :)

Tack Emelie för att du tar med mitt ass upp till klubben och pushar för att vi ska träna och säger åt mig att Jilla kan mer än vad jag tror! *tummen upp*


Check this out!

Kolla vad som kom med posten idag!!!
Tyvärr så är det lite skrynkligt och vikt men jag är glad iallafall!


10 oktober 2011 - Helgen

Då har en till helg kommit och gått och en dag på den nya veckan har också sprungit iväg.
Helgen har iallafall varit hyffsat okej kan jag väl säga. Satt i sängen i lördags natt och skrev ett inlägg från mobilen men av någon anledning så ville det inte publiceras.
Lördagen började alldeles för tidigt tyckte både jag och Jilla! Men upp kom vi och iväg mot Sundsvall. Monika och Jambo hoppade på i Ullånger och vi rullade vidare. Runt halv var vi framme och vi kunde ta det lugnt innan allt drog igång. Hundar åkte ut med både blåa och gula spatlar men jag tänkte inte så mycket på det. Tikarna började gå och jag gick ut och började värma upp hundens stela kropp (läs mattens :P)
Jilla kom in i ringen och gick som andra hund. Vi fick springa tvärs över ringen och ett varv runt domaren fick till och med kolla under Jillas tassar för hon trodde att hon hade Lim/kola under fötterna då hon sprang så bra på halt underlag. När hon inte fick plats på mattan där de andra tävlanden stod/låg/satt sen kom domaren fram och berättar att Jilla kommer för dagen att tilldelas ett Good (gul) då hon i domarens ögon var alldeles för maskulin. Rottweilern ska ha en tydlig könsprägel och det tyckte inte domaren att hon hade! Helt okej för mig när man får reda på varför man får bedömningen man får. Men sen säger hon att Jilla är ett bra bruksmaterial och Avelsmaterial men inte till utställning!? Say What? Så hundar som tränas/tävlas i bruks och går i avel ska inte gå på utställning!? Där blev jag lite fundersam på vad hon menade.
Vill tillägga att Jilla kommer ALDRIG gå i avel!!!
Jilla stod så snyggt i ringen och jag har inget att klaga över alls. Hörde hur människor både i och utanför ringen viskade om att hon stod snyggt! Det värmer...

Önskar bättre könsprägel. Goda kropps prop.
Mkt kraftig stomme. God rygglinje. Gott bakställ.
Effektiva rörelser. Väl format huvud. Gott temp.
Pris pga könsprägel.
– Domare: Anita Whitmarsh


Bild lånad av: Jeanette Söderlind http://alkett.webs.com

Vi var kvar en stund och tittade på andra hundar och pratade med folk. Men eftersom jag skulle jobba så fick vi åka vid 1. Kom hem vid kvart i 3 och jag fick bara byta om och åka mot jobbet. Väl där får man reda på att man ska stå i modohockeys avbytarbås och sälja sprit. Sen att vi skulle ha öppet under hela uppträdandet och få se hela allt det! Ganska okej istället för att sitta i en bar någon annanstans i arenan och inte se alls. Men man var ganska mör när man kom hem kl 00. Kändes nästan som att man var full. Jag var vimsig och kommer som inte ihåg riktigt vad jag gjorde. Men i sängen kom jag och somnade nog innan huvudet hamnade på kudden.

Söndagen var en i min mun kallad siraps-söndag. Allt man gör är som att man sitter fast i sirap, hjärnan går inte alls. Och kroppen funkar inte heller! ;)

Idag har vädret varit bra så jag har passat på att fota hundarna lite och tänkte bjuda på några.


     
     
  





7 September 2011

Fredag igen! Tiden går så fort.
Har båda hundarna hemma och vi vet inte vad vi ska göra. Det regnar ute och vi har inte varit på någon promenad ännu. Känns jobbigt att gå ut och bli blöt men man måste väl ta tjuren vid hornen och göra det snart. Skulle eventuellt upp till klubben eller någon annanstans idag och träna Jilla med lite annat folk. Tror vi skulle köra utställnings träning. Men har inte hört något ännu så jag vet inte hur det blir med den saken.
Imorgon är en dag fullproppade med grejor att göra, åker på morgonen ner till Sundsvall och ställer ut Jilla för kanske sista gången. Tycker inte det är roligt att ställa i öppenklassen och inte komma någon vart. Visst man kan få bir och sånt men man kommer ju som inte längre än så. Och jag är för feg för att träna Jilla så pass mycket som det skulle behövas för att tävla upp henne i brukset. Känns förjävligt att ha en brukshund med sån tränings vilja som hon har och sen kan man inte göra något med henne för att hon har de där förbaskade armbågarna!!! Så elak för det!
Sen på kvällen är det bara att bege sig till Arenan och jobba på Ladies Night! Värsta kvällen att jobba, bara massa kvinnor i medelåldern som är upp i tossorna för killarna som uppträder.


RSS 2.0