...

Idag är en sån där dag som man bara vill vända tillbaka till sängen och vakna upp till en annan dag.
Vaknade ganska tidigt och kände direkt att saker som hände igår fortfarande satt kvar så jag vände på mig och somnade om i hopp om att det skulle försvinna.
Det gjorde det inte!
Åkte och tränade vovvarna gick ganska bra iallafall. Har börjat träna Jilla på rutan inte för att vi ska tävla men det är alltid kul att lära henne nya saker. Hon lär sig så otroligt fort den tjejen!
Älskar min hund!!!
Men nu har tankarna hunnit ikapp en igen. Måste ta Jillisen på en promenad så jag kan tänka igenom allt för att sedan lägga det åt sidan.


Helgens utställningar.

 
Ska jag ta mig tiden att skriva lite om helgen som var, kanske!
En härlig hundhelg kan man kalla det!
Lördagen böjrade inte så jätte tidigt för att vara en utställningsdag.
Bedömningarna började kl 10 i Nordmaling. Så man hade mycket tid att vakna i sin egen takt äta frukost och packa in i bilen. Hela vägen upp satt jag och grubblade på om jag skulle ställa Jilla eller inte. När vi kom fram så hade jag inte kommit fram till något vettigt alls tog en behovs promenad med vovvarna och Jillas klo började att blöda. Då var jag säker på att det är ingen idé att ställa henne då klon blöder av ingenting. Mamma såg att jag var lite deppad och gick och frågade några som jobbade på området och dom frågade domaren som inte skulle bry sig om det var lite blod på ena tassen, så Jillas skulle ställas iallafall.
Julle och jag gick in i ringen och han skötte sig riktigt bra för att vara Julle. Kanske träningen med Nina och Hera har gett resultat. :D
Vi var ensama i juniorklassen men fick Excellent 1:a och ett Ck! Duttig liten Julle.
Väntade på resterande hanar och sen var det in i bästa hane och där slår lille plutt till med att bli 4:e bästa hane. :)
Jillas tur inte så stora förhoppningar men roligt att visa upp henne iallafall. Jilla fick Excellent och vi fick vänta på de andra tikarna. In igen för att bestäma ordningen och Jilla tog första platsen med ett CK. Yaaay!
Bästa tik blev vi placerade som nr 2! :D Min älskade brud kan. Och måste igen skryta hur jävla bra hon står i ringen. Vilken stjärna!
Hem igen för att slappa någon timme och sedan iväg på jobbet! Första hemma matchen för året och ett nästan helt nytt crew i våran bar!
 
Söndagen var inte alls lika lugn och "ta det i egen takt" morgon. Utan mer slänga på sig ansiktet och kläder ta frukosten i bilen och rulla mot Umeå halv 8.
Otroligt fint väder var det. lagom varmt och solen var framme. Som vanligt var det en ganska lång väntan då vi alltid är ute i god tid. Men det är trvligt!
 
Först in i ringen var Julle ensamen idag igen!
Ett Excellent tilldelades lille man idag och domaren sa att inget ck idag då han måste växa på sig mera. No Shit!
Jilla in i öppen tikar endast två den dagen. Även idag ett Excellent 1:a och Ck. In i bästa tik och domaren placerar henne på första platsen för att sedan säga att vi skulle springa ett varv. Sedan två och två fram och tillbaka. Ställer upp hundarna han kollar på dem och säger till Jilla. - Du vinner även fast du står som charlie Chapplin! :D Yaaaaaay! Berättar för domaren att hon är operared i båda armbågarna och därför står hon lite konstigt.
In igen och ska slås om BIR och BIM. Där Jilla slår ut hanen och står som BIR för dagen! Dubbel Yaaay!
I BIS finalen går det inte lika bra Jilla åker ut som 7:a men inte gör det mig något alls, Jilla fick äntligen vinna och jag fick ett kvitto på att hennes problem med rörelserna inte verkar existera något mer. Det betyder mer än något pris i världen!
Jag verkar göra att bra jobb med min vovve! All träning ger resultat!
Kritikerna finns inne på hundarnas hemsida!
 
Tråkigt är att foto sidan ligger nere sedan en månad och jag vet inte om den kommer upp igen. Hade lånat pappas kamera i helgen så kul att fota med ett annat objektiv så man slipper vara i hundens nylle för att få bra bilder. Men bilder finns inne på FaceBook.
                                  
 
 
 

~ Shinedown - Miracle ~

 
 
 
"Take another look
Take a look around
It's you and me
It's here and now
As you sparkle in the sky
I'll catch you while I can
Cause all we are is all I am
I just want you to see
What I've always believed
You are
The miracle in me"

10 September 2012 - Djurakuten 19,30

Ja idag har Jilla fått sin nya medicin för henne urinvägsinfektion. En mer "aggresiv" medicin och hela 13 dagars kur. Så nu hoppas vi på att det ska försvinna. :)
 
Har börjat titta på djurakuten som visas mån-tors på 3:an från Strömsholm. Många man känner igen därifrån. Fastnar för alla dessa program är så kul att se på tycker jag. Det enda tråkiga i programet är att dom inte visar eller promotar rehab avdelningen...
När jag satt och tittade på något av programen från förra veckan så kom en veterinärs ansikte upp i rutan och innan dennes namn visades så gick det en stor kallkår genom hela mig. Och sen när namnet dyker upp så ser jag att det är veterinären som gjorde fel när den opererade Jilla. Den som nästa gjorde att hon inte fick fortsätta sitt liv! Huvva! Hade förträngt dennes ansikte men det fanns kvar långt där bak...
 

7 September 2012 - Jag ger upp

Nej det tar tydligen inte slut här.
Idag var jag till veterinären för att betala för att dom har skickat iväg Jillas urinprover och för att ta två flugor på en smäll så tog jag med Jilla för att ta en promenad med henne efter det. Sagt och gjort vi åkte till Hörnsjön för att ta ett snabbt varv runt och det gick bra vi gick och blandade med joggning.
Har inte skrivit här att för en och en halv vecka sedan så solg Jilla en tå på höger framben så det har varit lite svullet men idag såg det bra ut ingen svullnad och klon stod inte helt åt fanders.
Kommer till bilen och släpper in henne åker hem och när jag tar ut henne ur bilen ser ja bara en rosa pulpa på den tån.
Vad i hela friden!? Den var ju där när jag släppte in henne i bilen.
Där inne i bagaget låg det en hel intakt klokapsel som Jilla hade bitit lös (?) under färden hem.
Så nu har vi en klo minder ett tag. Var ju inte första gången en klo rök på den vovven. Sist var för två år sedan när klon fastnade mellan två rötter i skogen.
Jävla skit dag!
Jilla går nu med en kasserad strumpa på foten och det tycker inte mattes bästa om!
 
Utställningarna nästa helg är nu helt borta ur min almanacka. :´(
Tror jag ska sluta med hundar och börja med typ vandrandepinnar. Kanske finns mer tur där!
Men som mamma sa så kommer väl dom att bryta ryggen eller så kommer jag att använda dem till drinkpinne någon trevlig fredag/lördag. ;P
 
 
 
 
 

6 September 2012 - Mattes <3


Tar det aldrig slut?
Veterinären skulle ringa idag eller imorgon för att ge svar på Jillas kissprov. Beroende på om det hade hunnit växa några bakterier.
Hon ringde idag! Och det växte en hel hög med basilusker i Jillas kiss, så nu ska det skickas iväg på ytterligare tester för att kunna få mediciner som kan ta död på dem. Blir så less. Alltid är det något med henne som inte är som det ska.
Är det inte en armbåge så är det ett öga eller ett öra eller en klo eller urinvägsinfektion...
Öronen är iallafall rena nu. Något att vara glad över!
Men där fick hon mer mediciner som vi ska hålla på med i 5 respektive 10 dagar.
Nog bara att glömma utställningarna nästa helg som det ser ut som nu!
Mattes bästa!
 
Igår gick det iallafall bra. Hon var klar redan vid halv 11 men skulle inte få hämtas innan 14 ändå. :@
Dom skulle inte ens börja väcka henne innan lunch. Så det var bara för matte att åka och jobba innan hon kom hem. Men när jag hade lunch kl 15 så hade hon fått komma hem och låg då och sov. Skönt att hon var hemma men jobbet gick hur sakta som helst... Halv 10 var jag äntligen hemma och fick pussa på min pillis! :D
 
Imorgon ska jag försöka ta mig in till stan och boka tid för tatuering nr 2 tillägnad Jilla. :D
  
 
 
 
 

5 September 2012 - 3:dje gången gillt!

Jaha då är Jilla hos veterinären igen!
Här sitter jag hemma och väntar men jag kommer inte att hinna hämta henne innan jag börjar att jobba. 13,15!
Varför tar det sådan tid? Kan dom inte bara göra det dom ska och sedan får man hämta henne...
Förra veckan när vi var in så sederades hon och öronen skulle rengöras men hon hade så ont att hon rörde sig lika mycket som en vaken vovve brukar göra. Så nu blev det sövning och en ny rensning. Lämnade in ett nytt urinprov för att se om infektionen är borta. Trodde inte när jag gick in atta allt skulle vara borta då hon bara medicinerats i 8dagar. När vissa av resultaten var klara så lät det som att hon skulle åka på en till kur. Men får höra mer imorgon eller på fredag!
Åhh vill bara ha hem min bästaste hårboll!!!!
Hon är verkligen mitt allt!!!


RSS 2.0