Viltspårskurs 29/5 2011

Igår var Jilla och jag på viltspårs kurs.
Mamma och Dux följde med som sällskap! :)
Fyra ekipage samlades och trotsade regnet och blåsten...
Under dagen så fick Jilla gå tre spår. Ett som endast var rakt fram i ca 20 meter kanske. För att få "känna" på blod lukten och klöven. Hon tyckte att det var lite anorlunda men efter ett tag så fick hon fart och när hon hittade klöven så vart hon så mallig... Har aldrig sett en så mallig hund förr. :)
Efter det så gick vi in och pratade igenom hur viltspår går till och hur man ska lägga ut spåret.
Efter det åkte vi till ett skogsparti där alla fick lägga ett spår var. Roligt roligt! Jag gick och droppade blod och satte upp snitslarna (?) och mamma gick bakom och drog klöven. Vi tog andra spåret och Jilla tyckte att det var riktigt kul enda neggativa var att Jilla tyckte att ledaren som gick bakom var läskig... Hon klarade spåret och var om inte ännu mer mallig än spåret innan.
Lunch och ännu mera snack. Hundar förståss och även en genomgång hur det gick för alla hundarna.
Sista spåret var det vi själva hade gått ut. Tog ut Jilla när hunden före började gå sitt spår och hon var så taggad när hon kom ut ur bilen. Nosen gick på fulla varv redan då! :D Spåret gick hon nästan fläckfritt med tanke på väder och vind. Spåret hade drivit lite men hon hittade tillbaka till blodet och fortsatte. Hon är en hund som är väldigt enkel att läsa av, kommer hon utanför spåret så åker svansen ner och när hon hittar tillbaka så åker den upp och viftar... :D Älskade skrothund!!!!
Maria som hade samlat ihop oss för denna kursen tyckte att vi var så duktiga så hon fixade fram en klöv åt oss så nu är det bara blodet jag ska gå och köpa så är vi ute i spårskogen i veckan. :)

Tack Anneli för att du tipsade mig om denna kursen och tack för klöven!


24 Maj 2011

Yes ska man försöka sig på att skriva lite här då...
Sitter i sängen och slö tittar på Big Brother, Jilla har nyss ligat här bredvid men antar att det var någon nere som gick in i kylskåpet så hon smet min lilla råtta.
Vi tränar på igår sprang vi igen det gick välan hyffsat bra tycker jag men tyvärr var det lite för varmt, Jilla var seg och jag kände att man ska nog inte pressa henne när det är så varmt. Imorgon gör vi ett nytt försök! Idag har vi gått en lång lång promenad med manchetterna på Jilla jobbar på riktigt bra med dem på och snart ska vi börja lägga i vikter i dom också.

Vad händer mer då? Jag håller fortfarande på att hitta ett jobb för nu är jag less på det här...

På söndag ska jag och mamma upp till bjurholm för en viltspårskurs känns roligt att lära sig det. Så kanske man kan träna upp Jilla i det sen ser vi om det bara blir på "lek" nivå eller om vi kommer att tävla i det.

Ligger här och funderar om jag ska ta mig i kragen och försöka fixa mig en hemsida någon dag framöver. Hmm orkar jag det? Blir det bra så att man kommer att lägga upp den eller kommer man sitta med hur j*vla många förslag som helst men inget som jag känner mig nöjd med? Varför har man gått ett program på gymnasiet som gör att man aldrig blir nöjd...? :( J*vla media!!!


18 Maj 2011

Nu har det gått lite drygt en vecka sedan jag fick hem Jillas röntgen resultat och nu har det liksom sjukit in, och det känns inte lika jobbit. När jag skrev sist var jag inte alls ledsen då det var det resultatet jag hade i mitt huvud men ju längre dagen gick så blev jag mer och mer ledsen då jag fick upp massor av bilder att hon inte skulle kunna leva mer och allt sånt där. Men sen efter någon dag så kom jag fram till att hon är samma hund som innan bara det att jag har resultatet på pappaer och inte bara i mitt huvud. Vi tränar iallafall på som vanligt kanske till och med lite hårdare. Vi springer 3ggr i veckan ca 2km, blir kanske länger ju längre tiden går. Vi har viktmachetter de dagar när vi inte springer för att få bort den slarviga gången hon har i skritt. Nästa vecka ska vi nog lägga i lite vikter i dem också.


Certifierad fysioterapeut på hund, steg 5

Här sitter inne sitter jag när solen lyser för fullt ute. Men har suttit ute någon timme och vill som inte bli helt sönder stekt. Ska ut när jag har skrivit klart här. Iallafall så har jag varit på mitt sista steg på utbildningen och ska resumera veckan lite hade jag tänkt. Åkte bil ner denna gången också då mamma och Jilla följde med. :) Vi åkte iväg vid lunch på tisdagen och tog det ganska lungt ner. Stannade på några ställen och stressade inte. Kom fram runt halv 6 och tog det lungt hela kvällen.

På onsdag var det bara att kliva upp och bege sig mot Aros congresscenter för avresa mot stora huvudstaden. Dagen spenderades på Arninge djurklinik där vi fick simma hundar. Vissa blev aningens blöt och andra fick inget vatten alls på sig. Jag simmade ingen hund alls då det var för få hundar och eftersom jag inte är den personen som tar mest plats så blev man utan. Mitt eget fel måste jag säga! Dagen gick och vi vände bussen och återvände till Västerås. Under tiden jag var i Stockholm var mamma med Jilla på Strömsholm och röntgade henne. Fick resultatet idag. Hd: B vänster C höger Ad: 2:a vänster 3:a höger. Tråkigt resultat men ändå ganska väntat. Vad ska man vänta sig liksom efter 3 operationer i höger armbåge och 1 i vänster? Jag är glad att Jilla lever och är halt å medicin fri! Kvällen var ganska lugn såg lite på tv och somnade tidigt.

Torsdagen spengerades i Kungsörs nya inomhus hall för hund träning. Började dagen med sista tentan så nu håller man tummen i ett krampaktigt tag för att man ska ha klarat det. Dagen fortlöpte med en uppvisning av agillity av ett ekipage som tävlar på SM nivå. Där fick vi se hur skador kan gå till och vilken belastning hunden får när den racar igenom banan. Vi kollade på olika träningsmetoder så som viktmanchetter, klövjeväska och drag. Hunden hade även en pulsmätare på sig som vi fick analysera och se hur fort en hund kommer ner i grundpuls efter träning. Vi åkte hem och på kvällen var det middag med hela gänget! Mysigt och lite tråkigt att man nog inte kommer att träffa så många av dem igen.

Fredagen var en dag som jag verkligen hade bävat för! Vi skulle pressentera våra studier för hela gruppen. Där satt jag och var nervös efter att varje person hade gjort sitt och nästa namn skulle ropas upp. Men tiden var för kort och jag hann inte göra min pressentation. Både skönt och inte, där hade man suttit hela dagen och varit nervös och tillslut övertalat sig själv att det kommer att bli kul och då behöver man inte göra det iallafall! Men men det gick det med. Måste börja ta för mig mer! Kvällen blev lugn den med vi åt tacos till middag och drack lite goda drycker. Sängen hamnade man i ganska tidigt då mamma och jag skulle upp tidigt och åka hemmåt på lördagen. Vi hade funderingar på att åka in i Timrå för att titta på utställningen som var där men kom fram till att vi inte skulle hinna dit då rottisarna skulle börja gå redan kl 9.

Nu sitter man här och längtar till man får mailet med svaret på tentan men jag har ingen aning om hur det gick det kan ha gått åt båda hållen. Har inte den minsta känslan över hur det gick. De andra gångerna har man haft en liten aning men nu vet jag inte alls. Får väl uppdatera er när jag fått svaret!

Några bilder på Jilla kanske man kan bjuda på innan man går ut och sätter sig i solen (om den fortfarande lyser)

Duxen    Dux och Jilla   Mattes <3
Drottningen överallt!!   Kommer du matte?  






2 Maj 2011

Herregu så jag är dålig på att uppdatera här nu för tiden. Men nu kanske det kan bli ändring på det, då snön har försvunnit och aktiviteterna börjat att ta vid. Imorgon bär det av ner till Västerås för det 5:e och sista steget i utbildningen. Att det har gått ett år redan! Att man snart är färdigutbildad känns konstigt. Men man ska ju klara av den sista tentan också innan man börjar hurra!

Under påskhelgen var jag och Jilla i Sollefteå och gick en handler kurs för Gerard O´Shea, där lärde man sig mycket måste jag säga. Hade man haft mer pengar hade man gått kursen han ska ha här i ö-vik också men det finns som inte så mycket av den varan just nu. Så less på att vara arbetslös!!! Man lärde sig så mycket mer än bara utställnings grejjor, saker man ska göra hemma och när man hör hur han berättar så är det så otroligt uppenbart så man skäms lite att man själv inte kommit på det förr! Men men det var iallafall en mycket intressant helg. Får ni chansen att gå en kurs med honom tveka inte!

Nu måste jag återgå till studierna, ska göra en power point presentation om mitt slutarbete tills på fredag och jag har aldrig någonsin använt det programet så det är ganska spännande. Sen att man ska stå inför ca 30 personer i 20-30 min gör ju saken inte mindre nervöst. Kan man inte bara få skita i det! Jag gör vad som helst!!!


Nya bilder kanske dyker upp här idag eller när jag kommer hem från Västerås beror på när jag får tiden att räcka till!


RSS 2.0